Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Bertín Osborne, Fabiola Martínez y Kike en un acto público

Bertín Osborne i Fabiola Martínez, preocupats per l'educació del seu fill Kike

El matrimoni no confia que el seu fill pugui rebre l'atenció que necessita

Fabiola Martínez, Bertín Osborne i Kike en un acte públic
Bertín Osborne i Fabiola Martínez, preocupats per l'educació del seu fill Kike | cedida

El govern espanyol està preparant una nova reforma educativa  que pretén trobar la manera perquè nens amb necessitats especials s'integrin en escoles convencionals, una idea que ha provocat molts debats sobre si els centres escolars estan preparats per atendre aquests alumnes. 

Entre els molts nens que es podrien veure afectats per la nova normativa hi ha en Kike, fill de Bertín Osborne i Fabiola Martínez, i els seus pares estan preocupats perquè el seu fill pugui tenir més dificultats per rebre l'atenció que necessita, ja que pateix una paràlisi cerebral.

Fabiola ha comentat que «no és fàcil posicionar-se» sobre aquest tema: «D'una banda sóc partidària de la integració. És la millor manera per no sentir-nos discriminats,  però no tots els casos són factibles per integrar-los. No és blanc i negre. Hi ha molts matisos, en benefici de l'infant i del seu desenvolupament. No podem prendre una decisió en sí o no». 

En Kike no és un cas per la integració

La veneçolana creu que en el cas d'en Kike la integració no és una bona idea,  perquè és un nen que pateix crisis epilèptiques i que necessita personal adequat i preparat per subministrar-li la seva medicació i comprovar que l'estat del nen millora. 

Tant ella com en Bertín no estan gens convençuts que aquesta reforma ajudi el seu fill, i desconfien que un col·legi normal compleixi amb els requisits necessaris per cobrir aquestes necessitats: «Jo dubto que puguin traslladar-se tantes necessitats específiques a un col·legi d'educació ordinària. El col·legi no és un centre d'atenció hospitalària».

La preocupació augmenta encara més quan planeja la possibilitat de tancar els centres especials en virtut de dotar els ordinaris de mitjans per a l'atenció d'aquests nens: «Si els recursos es destinaran a altres coses, què passarà amb aquests centres? Potser si hi ha pocs nens, els aniran tancant perquè ja no cal que n'hi hagi tants. Llavors és un mal menor davant un bé major», es pregunta Fabiola davant la possibilitat que el seu fill Kike pugui no rebre l'ajuda que necessita.