plató de Sálvame

Borja Prado, nou cap de Telecinco, tallarà caps: despatxarà estrelles de la cadena

Telecinco es prepara per a una profunda renovació

Telecinco es prepara per emprendre una profunda renovació a la seva programació. El nou president de Mediaset no només suprimirà de la graella alguns espais emblemàtics de la cadena, també té previst acomiadar alguns dels rostres més coneguts de la casa.

Les dades d'audiència són força discretes des de fa uns mesos, la confiança dels espectadors ha caigut en picat, però també ha arrossegat els anunciants. Antena 3 és pràcticament el líder indiscutible a gairebé totes les franges.

Telecinco pateix una greu crisi i els nous directius són conscients que no poden continuar treballant a la mateixa línia. Molts consideren que l'origen del problema es remunta a l'emissió de la docusèrie de Rocío Carrasco. Els programes de la casa van patir una gran polarització, cosa que va acabar condemnant el grup de comunicació.

El nou gestor té clar que la renovació és vital per canviar aquesta dinàmica tan negativa. A més, la seva intenció és «millorar les relacions amb el poder polític», recull Chic. El nou encarregat de dur a terme la nova estratègia de Mediaset seria Alessandro Salem, apunta El Confidencial.

Telecinco patirà canvis radicals

El primer pas a fer seria l'acomiadament d'algunes de les cares principals del grup audiovisual. Els noms que sonen amb més força són els de Jorge Javier Vázquez i Pedro Piqueras, recull el portal esmentat.

L'abril de l'any passat es va produir el desembarcament a Mediaset del nou president, però, al setembre, Paolo Vasile va decidir renovar el contracte de Jorge Javier. Ho va fer per un import inferior als 2 milions d'euros, cosa que va permetre que no hagués de retre comptes davant del consell.

Imatge de Jorge Javier Vázquez al plató del programa de Telecinco, Fresh Noche
Telecinco estudia la manera per despatxar el seu presentador estrella | Telecinco

Telecinco aposta per un canvi molt profund i el cessament del presentador estrella seria la primera mesura. De moment, estan estudiant el cost que els suposaria desfer-se d'ell. Asseguren que tampoc no agrada a la nova direcció l'excessiu posicionament polític del badaloní.

Fa molts anys que és a la casa i està considerat un dels millors pagats de la televisió. És possible que el desgast també li hagi passat factura. La seva sola presència als programes tampoc garanteix l'èxit, com s'ha pogut evidenciar.

El següent pas podria ser la supressió de Sálvame. Fa molt de temps que està a la corda fluixa, encara que Vasile ha volgut garantir-los el futur abans de marxar. Pel que sembla, fa unes setmanes va perllongar el contracte amb la productora per un any més.

Foto de Pedro Piqueras
Pedro Piqueras és un dels candidats per abandonar Telecinco | Europa Press

Es va interpretar com un gest d'agraïment per part del directiu italià, que valora els bons resultats que li van donar al seu dia. Aquesta decisió que va adoptar va molestar força els nous gestors.

Telecinco prepara el cessament d'un altre conegut presentador

Telecinco es prepara per realitzar una sèrie de modificacions als seus programes. Un altre rostre conegut que podria tenir els dies comptats seria Pedro Piqueras. Fa uns quants anys que dirigeix l'informatiu de la nit, però ha anat perdent rellevància amb el pas dels anys.

Les audiències han caigut de manera brutal, i alguns ho atribueixen a les dades tan baixes dels programes que el precedeixen. En qualsevol cas, el periodista ho posarà senzill; ja es troba a l'edat de jubilació i estaria disposat a facilitar la seva marxa.

Pel que sembla, tindria pendent una reunió amb els nous directius, que en principi se celebraria després d'aquestes vacances de Nadal. Entre les dues parts han d'abordar la seva possible continuïtat. Encara que tot indica que arribarien a una entesa perquè sortís d'una manera digna.

Telecinco comença a moure fitxa aquest començament d'any. Durant el curs televisiu s'esperen uns quants canvis.