La bronca familiar que va dividir la família d'Ángel Nieto després de la seva mort

Els fills del pilot demanen la reobertura de la investigació de l'accident

Ángel Nieto i la seva família
Ángel Nieto amb els seus fills Pablo i Gelete i el seu nebot Fonsi | El Español

Aquest dilluns es compleixen tres anys de la mort després d'un accident a la carretera del 13 vegades campió de món de motociclisme Ángel Nieto.

Va ser un contratemps bastant desagradable i una notícia molt difícil de pair per a la seva família. Va ser el seu fill, Pablo, el qual va rebre una trucada mentre estava a Itàlia. «Crida al teu pare, ha tingut un accident».

No obstant això, quan va fer el que se li havia demanat, la persona que va respondre no era qui ell esperava, sinó que el va atendre una noia que havia estat testimoni de què havia succeït i que es trobava al costat del cos malferit del seu pare.

Com van rebre la notícia dels fills del pilot

«Li vaig preguntar si estava conscient, li vaig dir que li mirés les pupil·les», va declarar el fill del pilot. «Em va contestar que no estava conscient i que les tenia dilatades. Vaig pensar que era un mal símptoma. No hi havia policia, res, només ella que m'anava narrant gairebé en directe l'accident del meu pare. Una experiència molt estranya».

Gelete, el seu fill gran, es va assabentar a través de Pablo i sense pensar-ho dues vegades va volar fins a Eivissa, on havia tingut lloc l'accident, per acompanyar el seu pare.

«Aquesta nit havíem celebrat l'aniversari de la meva mare. Li vaig fer dos petons en acomiadar-me quan ens vam anar a dormir. Li vaig dir: t'estimo pare. I no ho vaig tornar a veure. Em va canviar la vida totalment», van ser les dures paraules d'Hugo, el fill petit del pilot.

Malgrat que quan va morir disposava d'una gran fortuna, Ángel va néixer en una família molt humil a Madrid i com no era un bon estudiant va haver de buscar-se la vida, treballant en diferents llocs fins que va descobrir el món del motociclisme.

Va aconseguir obrir-se un camí en ell i formar una gran carrera en el món de les motos, i això també li va obrir les portes de l'amor. El 1975 es va casar amb Pepa Aguilar, la mare dels seus dos fills grans.

No obstant això, diversos anys més tard es va separar, encara que no legalment, d'ella i es va ajuntar amb Belinda Alonso, mare del seu fill petit i amb qui va estar fins a la seva mort.

Reobertura del cas

Tot i que la infància de Gelete i Pablo va ser diferent de la d'Hugo, ja que quan els dos primers eren petits, Ángel estava enfocat a guanyar títols i en viatjar d'una punta de món a l'altre per a això, tots li han recordat com una persona tendra, digna d'admirar i acompanyant, encara que amb molt de caràcter.

Dijous passat van acudir tots (inclòs el nebot del pilot, Fonsi Nieto, que també va seguir els seus passos en el món de les motos) a Eivissa a retre-li homenatge a Ángel.

Els dos fills grans encara segueixen lluitant per descobrir què va passar realment en l'accident del seu pare, ja que ells asseguren que era un obsés de la seguretat i han aconseguit reobrir el cas i que es faci un informe més detallat.

Malgrat això, Belinda, va acceptar una indemnització fa alguns mesos de la companyia d'assegurances, una mica menor del que corresponia per reconèixer que el pilot va tenir una mica de culpa en l'accident, contrariant, així, les paraules de Gelete i Pablo.

D'altra banda, també hi ha els qui diuen que hi ha alguns desacords entre la família per l'herència que Ángel va deixar.


Comentaris

envia el comentari