Imatge de Dabiz Muñoz cuinant a un dels seus restaurants

Burla pel preu que cobra Dabiz Muñoz pel tortell de Reis que ha creat

Els clients consideren que el preu del tortell és massa excessiu

Encara queden uns dies per al Dia de Reis, però pocs poden resistir-se a anar pensant quin tortell escolliran. I entre els clàssics, sempre destaquen els més provocatius, com és el cas dels Roscones XO.

Enfocats en dates tan especials com aquesta, els tortells de Dabiz Muñoz semblen triomfar any rere any. El que va ser premiat com a millor xef l'any passat i l'actual sembla estar disposat a donar un nou enfocament a les receptes més tradicionals. Encara que per això, els clients hagin de pagar el seu preu sorprenent.

Dabiz Muñoz s'atreveix amb un plat clàssic, però renovat

Si pensem en l'època nadalenca, un gran nombre de dolços i postres típiques se'ns vénen a la ment. Però, n'hi ha alguns amb més protagonisme que altres. És el cas, per exemple, del tortell durant el Dia de Reis.

Tot i la varietat de sabors, el cert és que, normalment, els supermercats posen a la venda els més clàssics. Tot i això, amb intenció d'allunyar-se d'aquesta estela, El Corte Inglés ha anunciat que posarà a la venda els Roscones XO.

Tortell de reis de Dabiz Muñoz
El preu del tortell ha generat conya en xarxes | Catalunya Diari

En cas que els clients vulguin comprar-los, hauran d'encarregar-los per avançat. Després, hauran d'esperar la nit de Nadal, la nit de Cap d'Any o el Dia de Reis per poder recollir el seu tortell.

I encara que suposa una gran oportunitat per als amants de l'alta cuina, és innegable que el preu no deixa indiferent ningú. Els que vulguin un rosc de Dabiz Muñoz ho hauran de fer pel mòdic preu de 45 euros. Una xifra que, aparentment, no ha acabat de convèncer els consumidors.

A què saben els tortells del reconegut xef?

El preu, que ha provocat una gran conya, respon tant al renom de Dabiz Muñoz com a la feina després de la seva elaboració. De moment, algunes celebritats, com ara Cristina Pedroche, avalen el sabor d'aquest producte. Parlem del Roscón XO de mascarpone-passió, dolç de llet i gingebre.

Per preparar-lo, el xef ha creat una massa de brioix, la qual conté cítrics que li donen un sabor únic. A més, al seu interior conté una crema xantillí de maracujà i mascarpone. També té un afegit de llavors de rosella i una salsa de dolç de llet amb Xile.

Com a últim toc, aquest tortell de Dabiz Muñoz presumeix d'una cobertura molt cridanera. El dolç està cobert amb crumble de coco i salsa de maracujà i xocolata blanca. Així mateix, està coronat amb daus de gingebre confitat, cereal i rosa i violeta en forma de petit vidre. Finalment, té un lleuger empolvorat de llet de coco en pols.

Tal com declarava el xef a les seves xarxes socials, « aquest Nadal no podreu deixar de menjar tortell«». Una decisió que depèn dels clients, que consideren que el preu final del producte suposa un gran esforç econòmic.

El xef ha creat una caixa nadalenca per als clients

Per si no n'hi hagués prou, Dabiz Muñoz també compta amb una línia de productes nadalencs, tots recollits en una caixa. Els clients que vulguin fer-ne una hauran de demanar-la a Glovo. Podran fer-ho durant el dia 24 o el 31, dates en què hauran d'abonar un total de 225 euros.

Ideal per valer com un menú nadalenc, conté 4 plats per a 2 persones. Entre ells, trobem la crema de marisc a la taronja agra amb crancs de riu, els canelons de pintada en pepitòria i beixamel de formiga Huancaína, el jarret melós de vedella blanca i un tros de pastís de formatge de la Pedroche.

En cas de ser una quantitat excessiva, els consumidors sempre poden apostar per algun dels seus torrons. Un altre dolç típic de Nadal, però amb ingredients molt sorprenents.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp