Primer pla de l'actor i còmic Juan Muñoz

La caiguda en desgràcia de Juan Muñoz, de 'Cruz y Raya': Deutes per tots els costats

Juan Muñoz, actor i còmic, no passa pel seu millor moment

Juan Muñoz, un dels mítics integrants del duo humorístic 'Cruz y Raya', estaria travessant un dels seus pitjors moments. Al contrari que José Mota, el seu gran amic i company, Muñoz fa anys que està allunyat de la televisió i els mitjans de comunicació.

Una cosa que hauria acabat passant-li factura, segons desvelava una persona propera al còmic. I és que l'acusarien de portar una vida de disbauxa que no li fa cap bé.

«El vaig conèixer a través d'una entrevista que li vam sol·licitar, la nostra amistat va arribar al punt que ell em necessitava perquè el traslladés als llocs on actuava», explicava un examic seu a 'Sálvame'.

«L'amistat es va trencar una vegada que va començar a deure'm diners», confessava. «Té una casa que és seva i viu en una situació decadent, té deutes per tot arreu. Té doble personalitat, una vida molt dolenta i molt fosca», sentenciava.

Juan Muñoz toca fons després de carregar contra José Mota

Fa un temps, Juan Muñoz sorprenia atacant de manera directa i sense precedents a qui fos la seva altra meitat de 'Cruz y Raya'. Unes declaracions contra José Mota que deixaven tots impactats i en què posava sobre la taula la cara menys amable. Tot i ser un dels duos còmics més populars, des de l'any 1987 fins al 2007, sembla que ara l'únic que els uneix és una gran rivalitat.

Imatge de Juan Muñoz i José Mota, integrants del duo còmic 'Cruz y Raya'
Juan Muñoz i José Mota formaven el duo còmic 'Cruz y Raya' | CatalunyaDiari

«No puc aguantar més, he callat molts anys i ja és hora de dir la veritat sobre aquest senyor, que es diu José Mota, i que ha estat incapaç de donar-me el condol, sabent que la meva mare va morir fa un mes», explotava fa un any Juan Muñoz.

«És la gota que fa vessar el got. Han estat molts menyspreus, moltes coses que em van fer mal i que he guardat en silenci molts anys», sostenia. «A aquest noi l'he ajudat més jo que ell a mi. I vull que la gent s'assabenti de la mala persona que és», acusava Mota.

«No va ser mai el meu amic, és molt dur reconèixer-ho, perquè és el padrí del meu fill, però no s'ha preocupat mai del seu fillol».

Imatge de Juan Muñoz i José Mota posant a un photocall i assenyalant cap a les càmeres
Juan Muñoz llançava unes dures acusacions contra José Mota | CatalunyaDiari

«Crec que no l'ha vist des que va fer la Primera Comunió. José és molt prepotent. Jo sempre he estat el mateix, però a ell li van canviar els diners i la fama», afirmava implacable.

«No té ni la meitat de dignitat que jo. Hi ha persones que som vocacionals i altres que van a buscar els diners», sentenciava contundent. A més a més, es tancava qualsevol possibilitat d'una reconciliació: «Per què? No val la pena. A més, em té bloquejat».

Imatge de José Mota amb la seva dona Patricia Rivas
Patricia Rivas és la dona de José Mota | GTRES

«El seu cor el té al banc. Estic molt dolgut amb José. M'ha demostrat que és un mal paio», prosseguia en el seu demolidor atac.

«I em costa creure que tingui amics. És més, hi ha una dita: 'no té més parents que les dents'. El qualifica perfectament», deia contundent.

No obstant això, poc després, Juan Muñoz es mostrava molt penedit després d'haver fet aquestes declaracions i es disculpava públicament.

«Vull demanar disculpes al meu company José Mota, a la seva família i als amics que tenim en comú per aquestes declaracions tan desafortunades i tan cruels que vaig fer a la premsa els últims dies», manifestava.

«Són paraules que ell no es mereix i que són causades per l'esfondrament que vaig tenir per la mort de la meva mare», s'excusava.

I potser aquí, Juan Muñoz aprofundia per primer cop en els seus problemes. «Se'm va ajuntar tot amb la primera Nit de Nadal sense la meva mare. En aquell moment, vaig caure en el pitjor, que és beure dues, quatre copes de més», reconeixia abatut.

«Just en aquell moment em va trucar la periodista per preguntar-me com estava, donar-me el condol i allà vaig entrar en còlera, vaig començar a dir disbarats que ni José ni la seva família es mereixen», concloïa penedit.