El calvari de Rocío Carrasco: «Ansietat, crisi de pànic, insomni i idees suïcides»

El psiquiatre de la filla de Rocío Jurado ha relatat quin és el seu estat

Rocío Carrasco revelava en l'episodi 0 de la docuserie 'Rocío, contar la verdad para seguir viva' el diagnòstic psiquiàtric que patia: trastorn d'adaptació en la seva forma de reacció mixta d'ansietat i depressió. Aquest fet ve ja recollit en dos informes aportats en la causa en la qual acusa a Antonio David d'un delicte de lesions psicològiques. El primer informe és del 25 de setembre de 2012 i un altre del 3 de juliol de 2016. 'Vanitatis' treu a la llum un tercer informe del 13 de març de 2017, en el qual el seu psiquiatre relata com sofria Rocío Carrasco aquesta malaltia, en el seu cas crònica.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En els primers paràgrafs adverteixen que la malaltia del seu pacient «és originada per un agent estressant l'acció del qual és intermitent, es manifesta com un trastorn més prolongat en el temps que els trastorns adaptatius habituals» i es dóna un empitjorament «quan aquest factor estressant torna a actuar».

En paraules del psiquiatre, la filla de Rocío Jurado afirma que li produeixen estrès «unes certes conductes del pare dels seus fills, i que ella sent com un risc per a la seva bona relació amb els fills, així com un perjudici per a la seva intimitat i honorabilitat, la qual cosa s'incrementa per la seva difusió en uns certs mitjans de comunicació».

Trastorns digestius, arrítmies i alteracions dermatològiques

L'informe recull que «cal afegir un descens de l'estat d'ànim, que ella considera haver sofert des de fa anys i que, almenys en la data de la seva primera consulta amb mi, es manifestava per tristesa, disminució de la seva capacitat d'interès, baix impuls a l'activitat, autoretrets i sentiments de minusvalidesa».

«Aquesta simptomatologia depressiva ha anat evolucionant de manera variable, sempre en funció de la intensificació i difusió de la seva conflictiva, arribant en alguna consulta a verbalitzar idees de autolisis», resa aquest informe, on ja es van reflectint els pensaments suïcides, que li van instar a intentar suïcidar-se el 5 d'agost de 2019 a ingerir més de 30 pastilles. El psiquiatre explica en la seva evolució el vital que és l''element estressant': «una intensificació dels seus símptomes d'ansietat amb manifestacions corporals com ara trastorns digestius, arrítmies i alteracions dermatològiques, juntament amb un augment de les seves dificultats per al somni».

Empitjorament després de rebre la pallissa de Rocío Flores en 2012

Els símptomes van anar més enllà després de la pallissa de la seva filla el juliol de 2012: «Comença a presentar crisi de pànic sobre una base d'ansietat generalitzada a la qual s'afegeixen noves dificultats per al somni. En la tardor d'aquest mateix any torna a aparèixer una simptomatologia depressiva amb tristesa, plor immotivat, autoretrets i descens de l'autoestima. Aquesta simptomatologia pot considerar-se com a resultat del distanciament de la seva filla. A conseqüència d'aquest agreujament anímic va ser necessari introduir nous canvis en el seu tractament antidepressiu», resa aquest tercer informe.

En 2013, es va apreciar com Rocío Carrasco va tenir «una certa millora», però en la tardor de 2014 recau, i s'atribueix «a la difusió en mitjans de comunicació de notícies referents al seu conflicte familiar i a les declaracions del pare dels seus fills en televisió».

Per tant, «va ser necessària l'elevació de les dosis de fàrmacs que venia prenent i que ja havia començat a retirar, així com la reintroducció d'altres fàrmacs més potents». Després d'una època més positiva, va tornar a empitjorar a principis de 2015, amb símptomes més greus, «coincidint amb noves notícies d'ella aparegudes en uns certs mitjans de comunicació i també coincidint amb l'aparició de declaracions del pare dels seus fills». En 2016, el va afectar que el seu fill no assistís a les seves noces amb Fidel Albiac, el 7 de setembre. Finalment, poc abans que signar aquest informe, el seu psiquiatre no pot seguir amb ella en jubilar-se i li va derivar a un altre especialista.


Comentaris

envia el comentari