Carlota Corredera: «L'últim capítol de 'Rocío' resoldrà dubtes»

La presentadora gallega revela les claus principals de l'episodi final de la docusèrie

Carlota Corredera s'ha erigit com una de les grans defensores de Rocío Carrasco des que es va començar a emetre la docusèrie 'Rocío. Contar la verdad para seguir viva', on la filla de 'la més gran' relata en primera persona el sofriment que ha viscut els últims 20 anys a causa de la relació tempestuosa que té amb Antonio David, a qui va acusar de maltractaments, i altres episodis com el de la pallissa que suposadament li va clavar la seva filla el 2012, amb la qual fa nou anys que no es parla.

La presentadora és un dels personatges televisius que ha tractat amb més profunditat el tema de la violència de gènere i és una abanderada del feminisme, especialment des que va conèixer el cas de la filla de Rocío Jurado, qui després d'anys de silenci, va decidir fer un pas endavant i explicar la seva veritat.

«Jo mai he dit que sigui mala mare»

'El País' ha entrevistat Carlota Corredera, i el tema central de la conversa ha sigut la protagonista de la docusèrie, Rocío Carrasco. «No havia parlat mai amb ella fins que el 2012 ens vam conèixer a l'aniversari de la Terelu Campos. Segurament tenia els mateixos prejudicis que tothom: la imatge d'una nena consentida que va ser rebel. Després vaig coincidir amb ella treballant. Fins i tot vaig anar al seu casament, tot i que no tinguéssim una relació gaire estreta», ha confessat la presentadora. «Ara m'alegro d'haver-hi estat. Els convidats segurament pensàvem molt en les absències i, no obstant això, ens va transmetre que per a ella havia estat un dia feliç malgrat la depressió que tenia. He tingut prejudicis amb ella. Els prejudicis l'han perjudicat molt. Però jo mai he dit que sigui mala mare», ha afirmat amb contundència.

La presentadora de 'Rocío' dona les claus del capítol d'avui, l'últim de la docusèrie

D'altra banda, Carlota ha revelat què passarà a l'últim episodi de la docusèrie, que s'emetrà aquesta nit. «L'últim episodi és molt contemporani: resoldrà dubtes de la relació amb el seu fill i, sobretot, amb la seva filla. Hi ha gent que la seguirà jutjant i qüestionant, però ella almenys ha explicat la seva veritat. M'agradaria que es tornés a asseure al plató per a tancar el programa amb una entrevista, que doni la cara per última vegada».

[Tweet] 1396833320076521477 [/ tweet]

Davant la pregunta de si esperava tal èxit d'audiència, la gallega ha confessat que «no m'esperava en absolut que la Rocío expliqués aquesta concatenació de violències que ha sofert. Em va agafar desprevinguda perquè no coneixia l'envergadura del que havia explicat en aquestes gravacions. Però des del primer moment vaig entendre que el que estava passant era molt fort. Vaig veure la reacció a Twitter d'Irene Montero o Adriana Lastra, que van escoltar el testimoni de Rocío Carrasco i no van tenir cap dubte a qualificar-la de dona maltractada».

Sobre l'actitud que té a 'Sálvame' parlant de la violència de gènere, Carlota Corredera explica que «el que passa a 'Sálvame' passa a tot el país: no som una illa. Al plató hi ha gent feminista i molt de masclisme, com a la societat en què vivim. Jo hagués estat incapaç de fer-me càrrec d'aquest programa des de la neutralitat. Hi ha moments en què cal donar la cara encara que te la trenquin, perquè si no, no s'avança. Per a mi és un regal professional fer aquest programa; unir la passió pel periodisme amb el feminisme i amb l'oportunitat d'arribar a tanta gent. Només puc estar agraïda. Em compensen tots els peatges que estic pagant», ha assegurat.

Aportaran la docusèrie com a prova de cara a una reobertura del cas?

A més, l'estrella de la docusèrie més famosa del nostre país no té cap problema a reconèixer que  és feminista: «Soc feminista i estic compromesa amb les que no tenen veu. El meu pare era molt feminista i sempre va apostar per mi. Tinc un marit corresponsable que és feliç amb els meus èxits. Quan tens aquesta situació de privilegi, pots simplement alegrar-te'n o pensar en les que no estan com tu. Sé que hi ha molta gent així, perquè jo també he estat en la merda. Totes les dones de la meva edat saben què és el masclisme», sentencia.

Finalment, Corredera ha respost a la gran pregunta que es fa part de l'audiència de la docusèrie: s'aportarà el programa com a prova si es reobre cas? Afirma que «el seu advocat, Javier Vasallo, va dir que el seu testimoni seria una prova de càrrec. M'encantaria que es reobrís el cas. La Rocío es mereix el que demana: seure a la banqueta, declarar, aportar els seus testimonis i que se l'escolti. Hi ha corporativisme també entre els juristes. Igual que se'ns demana als periodistes, m'agradaria que els jutges i fiscals que seguexen el programa també n'aprenguin. Amb aquest cas, al periodisme del cor se li ha caigut la màscara, però també a la justícia. És una lliçó que hem d'aprendre», ha acabat dient la gallega.


Comentaris

envia el comentari