Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Carlota Corredera

Carlota Corredera pateix per la seva filla després de sortir a la llum el seu secret

Carlota Corredera, desbordada després de destapar-se la trama que posa en perill Telecinco

Carlota Corredera va ser acomiadada de Sálvame fa un parell de setmanes, en part, pel cas que ha provocat un terratrèmol a la plana major de Telecinco. La investigació per la suposada trama d'espionatge de 140 famosos per part de la cúpula del programa Sálvame segueix el curs.

Corredera sap que els detalls de la trama ja s'han fet públics. Cal recordar que un policia retirat, Ángel Jesús Fernández Hita, va ser acusat d'aconseguir dades comprometedores de famosos de dependències policials per lliurar-los a Sálvame.

Primer pla de Gustavo González
Gustavo Gónzalez és un dels implicats en el cas d'espionatge. | Mediaset

El cas és que la Policia ha demanat més temps al titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Madrid, Marcelino Sexmero, perquè apunten que hi podria haver més famosos afectats pel cas.

Entre els afectats hi ha Omar Montes, Isabel Pantoja o la seva filla Chabelita. També hi ha exfutbolistes com Miguel Torres, el genet Álvaro Muñoz Escassi o el torero Francisco Rivera. Són, ara per ara, 140 persones, tal com recull la llista publicada fa uns dies al digital El Confidencial.

Carlota Corredera ja sap que la Policia continuarà investigant

Carlota Corredera ha vist com l'Operació Deluxe esclatava després de destapar alguns fragments del sumari. Sexmero manté un secret parcial sobre les actuacions pel contingut sensible d'aquest.

La Policía puede precipitar el final de Sálvame: 140 famosos afectados

Als arxius hi ha vídeos, fotografies, dades mèdiques o converses privades de més de 140 espiats, segons apunta el diari La Razón. Així, cadascuna de les víctimes personades pot accedir a la part de les diligències, però no tenen permís per entrar a les altres.

Un procediment que fonts de les defenses consultades descriuen com a «caòtic». Com a mínim, dos afectats han demanat la pràctica de noves diligències i el jutge ha remès l'escrit al fiscal perquè prengui cartes a l'assumpte.

Imatge del plató de Sálvame Deluxe amb Jorge Javier i altres rostres de Telecinco
'Sálvame' hauria espiat 140 famosos segons les investigacions. | Mediaset

Amb tot, l'instructor imputa la productora La Fàbrica de la Tele com a persona jurídica. A més a més del policia retirat i de Gustavo González, creadors d'aquesta trama, hi ha sis o set imputats, segons aquestes fonts. Parlaríem d'un altre policia i diversos redactors de Sálvame.

Una de les investigades al seu dia va ser la col·laboradora Mila Ximénez, que va morir el juny del 2021. De fet, la investigació va arrencar després d'unes declaracions de Mila a la televisió parlant del fill de Rocío Jurado.

Delicte de suborn dins de l''Operació Deluxe'?

Així, entre els delictes investigats hi ha el de revelació de secrets i el de suborn, ja que hi ha implicats funcionaris públics. El cas és que aquest últim, el magistrat no ho considera acreditat, però la policia no hi està d'acord.

La Unitat d'Afers Interns ha rastrejat comptes i nòmines de Gustavo González i del policia retirat, segons s'explica a les actuacions. I la realitat és que no s'ha trobat cap pagament concret.

Malgrat tot, els investigadors indiquen que el fet que els periodistes sempre convidessin a sopar l'investigat ja suposa un pagament. Posen de manifest certs missatges, com un de l'agent que assegura que «regala» a Mila Ximénez una informació concreta. La Policia exposa que si aquesta era gratuïta es pot deduir que les altres sí que tenien un cost.

Alhora, segons els informes policials, el delicte de suborn és una realitat perquè a l'entorn periodístic «del cor» s'ha revelat l'«existència de 'confidents' lligats a certs periodistes, sent els més cotitzats aquells que poden facilitar informacions més íntimes, així com que hi ha remuneracions per aquesta informació».

Algunes parts també els acusen d'organització criminal. Sostenen que hi havia una xarxa que traficava amb la informació des del Ministeri de l'Interior fins als programes de Telecinco. Per tant, en certs textos d'acusació es demana acusar un delicte de revelació de secrets amb finalitats lucratives, amb unes penes de 4 a 7 anys de presó per afectat.