Primer pla de Carmen Lomana

Carmen Lomana s'afarta de pagar i amenaça de marxar lluny

Carmen Lomana no està d'acord amb aquesta nova mesura

La veritat és que feia temps que no se sabia res de Carmen Lomana. Des de fa temps, les seves aparicions a la televisió són ben bé poques i gairebé cap transcendeix posteriorment.

Fins ara. Hi ha hagut alguns programes de Cuatro i Antena 3 que han comptat amb ella per conèixer la seva opinió sobre l'impost a les grans fortunes que es vol implantar a Espanya.

La riquesa de Carmen Lomana

El primer programa en què ha aparegut Carmen Lomana per parlar d'aquest nou impost ha estat a Cuatro al día.

Ana Terradillos, la presentadora del programa, ha començat preguntant-li qui creia que era ric a Espanya. La resposta de la col·laboradora va ser clara: «Jo no, pregunta-li a la ministra d'Hisenda».

També ha apuntat que «això de ser ric o pobre és molt relatiu. Perquè, per a una persona, ser rica és tenir 100.000 euros al compte i, per a una altra, és tenir cent mil milions».

Carmen Lomana posant a un photocall de Elle
Carmen Lomana posa en un photocall. | GTRES
 

Tot i això, a Carmen Lomana no li molesta això. El que la fa enfadar és «aquesta pressió fiscal tan bestial» que hi ha. «De tot el que guanyes, es queden amb un 50%, del que compres, amb un 21%, si vens, hi ha una plusvàlua, i en moltes comunitats exigeixen fins a un 30% de successions».

Terradillos li ha preguntat si ella entrava en aquest u per cent i Lomana ha confessat que «Hisenda s'ha encarregat que mai no tingui una gran fortuna a Espanya».

Tot seguit, va deixar anar la bomba: «Potser soc una de les que me'n vaig, però per no haver de suportar tantes ximpleries». La presentadora de Cuatro al día no donava crèdit a les paraules de la col·laboradora i li va preguntar per què.

«La pressió fiscal és enorme i arriba un moment en què comences a pensar perquè treballo i perquè estalvio. Jo veig que als espanyols no ens ajuden gens, només ens amenacen amb impostos i amb pujades de preus». Carmen, farta d'això, amenaça de marxar del país.

Ana Terradillos li va insistir que gràcies a això hi havia pensions i seguretat social, però Lomana no ho veia clar. «Si el que pretenen és que tots els rics surtin corrents d'Espanya, potser ho aconsegueixen. Portugal i Andorra han crescut molt».

Captura de Carmen Lomana a 'Espejo Público'.
Captura de Carmen Lomana al programa 'Espejo Público' d'Antena 3. | Atresmedia
 

La col·leccionista d'alta costura també va anar a Espejo Público. Veu innecessari aquest impost, ja que, segons ella, «amb la inflació que hi ha i després de com han pujat les coses, el Govern està recaptant moltíssims milions amb l'IVA». Una afirmació a què va contestar Susanna Griso: «22 mil milions s'han recaptat per l'IPC», va revelar la periodista d'Antena 3.

Griso va voler insistir en si ella era rica i en si l'afectaria aquest impost, però Carmen Lomana seguia sense revelar-ho. «Jo visc bé, com m'agrada, però per això no cal ser ric».

A les seves declaracions, s'hi han sumat molts detractors a xarxes socials com Twitter. Félix López, regidor del grup municipal Más Madrid, l'ha animat a marxar del país: «Que tanqui quan surti. En aquest país aspirem a tenir una sanitat pública de qualitat».

Se n'anirà finalment a un altre país?

A les seves aparicions, Carmen Lomana va parlar de Portugal i Andorra, un país proper que destaca perquè molts 'youtubers' han marxat a viure-hi.

Andorra podria ser una de les seves opcions, si finalment decideix marxar. És un país proper on els impostos són més barats per a les persones amb un gran poder adquisitiu.

No comprèn per què cal pagar un impost per patrimoni, ja que assegura que «en cap lloc més d'Europa es paga».

«Aquí treballes i van per tu», ha sentenciat l'empresària. Serà aquest un pas definitiu perquè la col·laboradora se'n vagi amb la seva fortuna a un altre país?