YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Deixen clar si Rocío Carrasco pot tornar a denunciar Antonio David per maltractament

La presidenta de l'Associació Clara Campoamor parla en profunditat sobre el cas de Rocío Carrasco

La violència de gènere és una gran xacra social al nostre país. D'aquí, l'impacte mediàtic, polític i social que han tingut les confessions de Rocío Carrasco a Telecinco. La filla de Rocío Jurado ha ofert un punyent testimoni en el seu documental 'Rocío, contar la verdad para seguir viva', on ha revelat públicament les agressions físiques i verbals que hauria patit per part d'Antonio David Flores en el passat, a qui també va acusar d'haver-li arrabassat als seus fills en vida.

Davant aquestes confessions, no és d'estranyar que el documental de Rocío Carrasco hagi transcendit a la política i a la societat en general per posar novament en el punt de mira un tema tan important com la violència de gènere. «El testimoni de Rocío Carrasco és el d'una víctima de violència de gènere: quan una dona denuncia públicament la violència pot ser qüestionada o ridiculitzada. Per això és important el suport», assenyalava la ministra d'Igualtat, Irene Montero, al seu compte de Twitter.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El gran debat social sorgit arran de la denúncia pública de Rocío Carrasco per maltractament

Tal com va fer la diputada d'Unidas Podemos, molts polítics, usuaris anònims i personatges famosos han aprofitat la repercussió del documental per mostrar el seu suport a Rocío Carrasco com a víctima de violència de gènere i deixar molt clar que és el seu testimoni (i no el d'Antonio David) el que creuen.

No obstant això, les confessions de la cantant també han generat un gran debat social, ja que també són molts els que defensen la presumpció d'innocència del ja excol·laborador de 'Sálvame', que ja ha amenaçat en prendre accions legals contra la seva exdona i totes les persones que el titllin de maltractador.

També hi ha qui se situa en una postura més intermèdia entre tots dos, ja que algunes persones no posen en dubte el testimoni de Rocío Carrasco, però si adverteixen que un plató de televisió no és el lloc més adequat per treure a la llum un tema tan important. Especialment quan hi ha tants diners pel mig, dos fills que desconeixen els suposats episodis protagonitzats pel seu pare i es tracten d'uns fets que han estat arxivats per un jutge.

La presidenta de l'Associació Clara Campoamor aclareix si Rocío Carrasco pot tornar a denunciar

No obstant això, aquesta opinió no és compartida per la presidenta de l'Associació Clara Campoamor, Blanca Estrella, que ha concedit una entrevista al diari 'Nius' per aprofundir en el testimoni de Rocío Carrasco i valorar si fa bé en denunciar els fets públicament.

Blanca Estrella ha volgut agrair a la cantant el seu testimoni, ja que considera que fer-ho públic ajudarà a remoure consciències i podrà servir d'exemple a moltes dones que no s'atreveixen a denunciar: «És el testimoni cru i real d'una dona víctima de la violència de gènere. Fa més de 40 anys que treballo, convisc i escolto testimonis tan punyents com aquest. Gràcies pel testimoni perquè això pot ajudar a moltes dones i també pot ajudar a remoure les entranyes d'algunes persones».

A més, la dirigent de l'Associació Clara Campoamor ha volgut recordar que Rocío Carrasco pot tornar a portar a Antonio David als tribunals i obrir un nou procés judicial: «Si ella no va denunciar, per exemple, la violència sobre els cabells i el cop que li va donar contra la taula, això és un delicte que està pendent per denunciar. Són episodis que té tot el dret a seguir denunciant perquè no hi ha ni condemna ni absolució, simplement el sumari està arxivat i d'aquí es pot tirar». 


Comentaris

envia el comentari