Muntatge de fotos de Paulina Rubio i Susana Dosamantes

La causa de la mort de l'actriu Susana Dosamantes, mare de Paulina Rubio

Susana Dosamantes, mare de Paulina Rubio, va morir dissabte passat, amb 74 anys

Susana Dosamantes, actriu mexicana i mare de Paulina Rubio, ha mort aquest dissabte amb 74 anys en un hospital de Miami (Estats Units).

 

Paulina Rubio ha estat l'encarregada de donar la trista notícia a través de les xarxes socials. «Amb el cor a la mà i profund dolor us vull comunicar que la meva mare, la bella Susana Dosamantes, avui inicia un nou cicle, en total pau i envoltada de la seva família», escrivia a Instagram.

Una publicació que també va aprofitar per agrair la feina de tots els metges que han vetlat per la seva salut fins a l'últim dia. La cantant ha valorat la feina de tot el personal que va estar cuidant «el seu àngel» en les últimes setmanes. A més, també va demanar respecte i privadesa en aquests durs moments.

La causa de la mort de Susana Dosamantes

Susana Dosamantes va veure que la seva salut es va començar a deteriorar el 2016, quan li van detectar un tumor al cap. Aquest mateix any, la intèrpret va ser sotmesa a una cirurgia i el tumor diagnosticat va resultar benigne, per la qual cosa va poder seguir endavant amb la seva vida.

Tot i això, fa tot just tres mesos, l'actriu va ingressar a l'hospital Mont Sinai Medical Center de Miami (Estats Units). Arran d'això, es va revelar que Susana Dosamantes patia càncer de pàncrees.

Va ser la mateixa Susana Dosamantes la que va informar, mitjançant un comunicat, que ja estava rebent el tractament ambulatori que li van indicar els metges.

Muntatge de fotos de Paulina Rubio i la seva mare
Susana Dosamantes i la seva filla, Paulina Rubio, estaven molt unides | Catalunya Diari

«Els seus fills, els seus nets i tota la família estan units i enfocats en la seva recuperació. Amb plena confiança en l'equip mèdic que l'assisteix i que compta amb la màxima experiència en aquest tipus de càncer», es manifestava al comunicat emès.

L'abril del 2022, Paulina Rubio també va manifestar la seva tristesa per la malaltia de la seva mare, però va assegurar que lluitarien juntes per superar-la. «Mamita, dona forta, així m'ho demostres des que vaig néixer. Sempre càlida, de caràcter íntegre i amb una personalitat imponent. No t'atura mai res. Juntes ens en sortirem, la meva fe en la teva ràpida recuperació és infrangible», va escriure als seus comptes d'Instagram i Facebook.

«T'ESTIMO i seguirem somrient i caminant juntes de la mà. Sé que la llum i les oracions de tots els que t'estimem t'acompanyen», afegia. Tot i que encara no s'ha confirmat la causa del seu decés, tot apunta que l'actriu no ha pogut guanyar la batalla a la malaltia.

Mèxic plora la pèrdua de Susana Dosamantes

Susana Dosamantes era una actriu molt estimada, motiu pel qual no sorprèn que les xarxes socials s'hagin inundat de condol després de la seva partida. Els missatges de suport per a la família de l'actriu no s'han fet esperar i nombroses cares conegudes s'han volgut unir al dolor per la trista pèrdua.

Susana Dosamantes, coneguda per ser la 'cara més bella de Mèxic'

Susana Dosamantes era una de les actrius de l'època daurada de les telenovel·les que es mantenia amb vida. Amb Muchaha italiana viene a casarse va fer la seva primera aparició en una novel·la, que va tenir lloc el 1971.

Tot i que també va participar en altres èxits com El carruaje (1972), Ana del Aire (1974), Corazón Salvaje (1977), Amalia Batista (1983), Amada Enemiga (1997). L'última novel·la en què va participar va ser l'any passat i es va titular Si nos dejan.

Tot i ser una de les actrius més estimades del cinema nacional mexicà, no només va brillar en aquesta petita pantalla. Susana Dosamantes va arribar fins a Hollywood amb la pel·lícula Río Lobo (1970), on va tenir com a company de repartiment el famós actor John Wayne.

Sens dubte, la pèrdua de Susana Dosamantes deixa el cor trencat al món de la interpretació.