Chelo García-Cortés en un programa de 'Supervivientes'

El dia en què la mare de Chelo García Cortés no va poder més i es va treure la vida

Chelo García Cortés revela el patiment viscut quan la seva mare es va suïcidar

Chelo García Cortés és coneguda per la seva feina al món de la premsa del cor des de fa dècades. La periodista gallega és una de les més veteranes de 'Sálvame' des que va canviar de cadena l'any 2011. Ara, Chelo celebra el seu 70è aniversari envoltada dels seus, especialment de Marta Roca, la seva parella des de fa 30 anys.

Chelo no va tenir una infància fàcil, ja que amb només 11 anys va viure el suïcidi de la seva pròpia mare. Feia anys que la dona patia un trastorn mental.

El suïcidi de la mare va marcar la vida de Chelo García Cortés

«Em va afectar molt, em vaig fer rebel sense causa, vaig deixar d'estudiar, encara que vaig tornar-hi a 25 anys. Vaig deixar de creure en l'Església, els capellans, les monges, perquè la meva mare va decidir que no volia viure. Quan es va suïcidar el meu pare es va convertir en pare i mare, fins que es va tornar a casar», revelava anys més tard a la periodista Rosa Villacastín.

La gallega se'n va anar a Barcelona per estudiar Ciències de la Informació i va fer els seus primers passos a 'La voz del Miño'.

Chelo García-Cortés amb mascareta
Chelo García Cortés va viure el suïcidi de la seva mare quan només era una nena. | GTRES

«Parlava un castellà perfecte i aquella era l'època en què a la meva terra no es podia parlar gallec, estava prohibit. El director de l'emissora em va sentir parlar en castellà i em va proposar fer un programa de ràdio. Em va posar davant d'un micròfon i sembla que la meva veu agradava», confessava Chelo.

Així va començar la seva carrera com a periodista la tertuliana de 'Sálvame'

Finalment, li van oferir un contracte a 'Radio Miramar' i «ens vam quedar a Barcelona, perquè hi havia una companya que ens venia a demanar les entrevistes que nosaltres fèiem. Després les vèiem publicades en una revista del cor», explicava Chelo.

«Li vaig dir a Parada que jo sé fer fotos, tots dos sabem escriure, així que ho farem nosaltres. I així vam començar a la premsa del cor», confessava al seu dia la col·laboradora.

«El meu primer reportatge va ser per a 'HOLA', però després em vaig dedicar durant 22 anys a la revista 'Lecturas'. A la meva època de premsa feia molta fotografia política. Fins i tot, vaig fotografiar el primer nu masculí (l'actor català Joan Llaneras), per a la revista 'Papillon'», explicava la tertuliana de 'Sálvame'.

Va debutar a la televisió catalana a finals dels 90 i després va treballar amb Ana Rosa Quintana al programa d'Antena 3 'Sabor a ti'. Després, va fitxar per 'Dónde estás corazón', abans d'anar-se'n a Telecinco, cadena de la qual no s'ha mogut des del 2011.

Marta Roca, el gran suport de Chelo García Cortés

En el terreny sentimental, Chelo és feliç amb la seva dona Marta Roca. Actualment viuen a la localitat de Castelldefels i es van casar pel civil l'agost de 2005. Marta sempre ha estat el gran suport de Chelo, sobretot quan Hisenda va embargar-li la nòmina i va anar-se'n a 'Supervivientes 2019' per pagar el deute.

Chelo García Cortés i Marta Roca agafades de la mà
Marta Roca és el gran suport de Chelo García Cortés. | GTRES

«Sóc bisexual. L'amor no té sexe, t'enamores de la persona. Defenso el dret que cadascú triï el que vulgui ser», va assegurar García Cortés, referent LGTBI per a molts seguidors de 'Sálvame'.

«Una dona de més de seixanta anys a la tele és una cosa força inaudita. Si aquesta dona és bisexual, que són probablement un dels col·lectius més invisibilitzats de la comunitat LGTBQ...», parla sobre Chelo la il·lustradora Andrea Galaxina.

«Que ella diàriament parli d'això, de la seva dona, sense fer una cerimònia ni convertir-ho en una excepcionalitat, en una història extraordinària. És una cosa meravellosa i molta gent ho hem valorat», comentava a 'El Español' Galaxina, que el 2020 va editar una publicació sobre Chelo.