Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'un primer pla de Paquirri somrient, Kiko Rivera somrient amb un bric i una gorra negres i ulleres de sol amb Irene Rosales somrient amb un vestit gris i un emoji de silenci

Les cinc dades sobre Paquirri que Kiko Rivera mai no ha explicat a Irene Rosales

Aquestes són algunes de les anècdotes que va tenir Paquirri al llarg de la seva vida que mai no han transcendit

Fa uns dies es va anunciar la reestrena de Lazos de Sangre. El programa torna aquest dimecres a TVE, encara que serà amb un nou plató, nous personatges i nous col·laboradors. El que no ha canviat és el presentador, que continuarà sent Jordi González.

La nova temporada arrencarà amb 40 anys sense Paquirri. És un documental que repassa la trajectòria del torero.

A més, hi ha una convidada imprevista, Denise Bove. Ella és una xicota americana que no es coneixia, però que va passar un temps a la casa familiar de Cadis.

Les cinc anècdotes de Paquirri que Kiko Rivera encara no ha explicat a Irene Rosales

Paquirri sempre havia estat molt obert a l'hora d'explicar algunes de les històries als seus fills. De fet, més d'una vegada li hauria explicat a Kiko Rivera algunes de les seves batelletes.

Kiko Rivera recolzat al sofà de La Resistència mirant cap al costat vestit casualment
A Kiko Rivera li encanten les històries de Paquirri | La Resistencia por Movistar Plus+

Això és una cosa que sempre ha agradat a Kiko Rivera. Tot i això, no creiem que encara li hagi revelat aquestes cinc anècdotes a la seva dona, Irene Rosales.

El valor que demostrava des de petit

Paquirri ja donava mostres del valor que tenia des de ben petit. Amb només 12 anys, ja va tenir el valor de posar-se davant d'un vedell a la plaça de toros d'Ubrique.

Aquell dia, tothom es va quedar impressionat amb el coratge i la valentia que va mostrar. Des de llavors, el seu destí va quedar marcat al món del toreig. Va seguir els passos del seu pare per dedicar-se al que li agradava més.

Fotografia de Paquirri amb els seus fills
La història de Paquirri ha deixat moltes anècdotes | RTVE

Primer torero televisat a Amèrica

Com bé sabem, Paquirri és un dels toreros més importants de la història del nostre país. Tal era la seva fama que va aconseguir expandir-se internacionalment.

Tant és així que va ser el primer torero a fer-se un nom a Amèrica. De fet, van arribar a televisar algunes de les seves corregudes per alguns països llatinoamericans.

Això va ser un fet important per a la tauromàquia espanyola, ja que va iniciar un llegat mundial pel qual es coneix Espanya com el principal precursor del toreig.

Paquirri somrient mirant cap avall amb un jersei blau
Les cinc anècdotes de la vida de Paquirri | Europa Press

El curiós negoci relacionat amb les escombraries

No és cap secret que el torero tenia una gran fortuna. Tant és així que va arribar a invertir en molts negocis al llarg de la vida.

Fa anys, va sortir a la llum la cridanera inversió que havia fet en un sector de Veneçuela. A la seva herència va deixar escrit la xifra de 120 milions de pessetes que va arribar a invertir en un negoci d'escombraries.

Relació amb el cinema

Poques persones saben que Paquirri va tenir una petita incursió al món del cinema. Va participar en la pel·lícula Nou en aquesta plaça (1966), una comèdia sobre toreros dirigida per Pedro Lazaga.

No hi va tenir un paper protagonista, sinó que més aviat la seva aparició va ser petita. Tot i això, se'l va poder veure entre els toreros més famosos d'aquella època.

Paquirri seriós amb un jersei blau i texans recolzat sobre una taula encenent unes espelmes
Paquirri va tenir una oportunitat al món del cinema | Europa Press

Avispado, la història del toro que va matar Paquirri

El 26 de setembre del 1984, Paquirri va morir a causa d'una cornada. Un succés que va tenir lloc a la correguda de la fira de Pozoblanco, Còrdova.

El toro que li va donar aquella cornada es deia Avispado, de la ramaderia brava Sayalero i Bandrés. Era totalment negre i tenia un pesatge de 420 quilograms. Cal recordar que era el segon toro del lot de Paquirri en aquella nefasta tarda.

Posteriorment, es va tallar el cap d'Avispado i, des de llavors, forma part de Juan Carlos Lora, col·leccionista taurí.