Primer pla de Risto Mejide, presentador de Todo es mentira

Cinc famosos víctimes de les xarxes socials: robatoris d'identitat, hackejos i estafes

Risto Mejide acaba de reconèixer que ha estat víctima d'una suplantació d'identitat a les xarxes socials, però ell no és l'únic

Fa molt poc Risto Mejide reconeixia en ple directe durant el seu programa 'Todo es verdad', que havia estat víctima d'un delicte de suplantació d'identitat a les xarxes socials.

Malgrat els molts avantatges que aquestes xarxes ofereixen, també està aquest costat fosc en què es dona lloc a l'assetjament, hackejos i un altra mena de delictes.

«A mi m'ha passat això que dius. No amb temes pujats de to, però sí que es van obrir un compte amb el meu nom i penjava les mateixes fotos que jo», explicava arran del testimoni d'una convidada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El presentador va descobrir que hi havia una persona que tenia un compte en xarxes socials molt similar a la seva, en la que bàsicament es feia passar per ell i li treia les seves fotos.

Un perfil que feia servir per a «lligar amb dones per missatges privats». Una cosa que va poder haver arribat a crear-li seriosos problemes.

«Començava a lligar amb noies i aquesta persona et pot ficar en un problema. Tu tens la teva vida, estàs tranquil a casa i et pot generar un embolic impressionant».

No obstant això, ell no és l'únic que ha estat víctima d'una situació similar, ja que altres cares conegudes com a Belén Esteban o Jorge Javier Vázquez han passat pel mateix.

El hackeig de Belén Esteban

Belén Esteban va ser víctima d'un hackeig en tota regla al seu mòbil, on va arribar a perdre el seu compte d'Instagram, el Whatsapp i altres aplicacions que tenia guardades. A més, poc després, els seus contactes van començar a rebre estranys missatges en el seu nom que ella no havia escrit.

Un delicte que està penat amb fins a 3 anys de presó si es dona amb el responsable de la malifeta. De fet, la col·laboradora de 'Sálvame' no va trigar a denunciar-ho a la Policia i advertir als seus coneguts del qual estava succeint.

Així, la de Paracuellos compartia un missatge en què es podia llegir: «M'han hackejat el WhatsApp. Si algú rep algun missatge meu, no soc jo», anunciava bastant molesta.

Kiko Rivera, víctima d'estafa

Un error pot sortir molt car, tal com li va passar a Kiko Rivera. El DJ filtrava sense voler el seu mateix número de telèfon, un detall que va servir a certs individus per poder fer-se passar per ell.

D'aquesta manera, van aconseguir obtenir dades privades de diversos contactes del fill d'Isabel Pantoja. En concret, els feia partícips d'una estafa en la qual havien d'entrar a una web i deixar les seves dades bancàries per poder guanyar 1.000 euros.

Una trampa en què diversos seguidors, confiant en la seva paraula, van acabar caient. «Cal denunciar aquest compte», demanava després adonar-se'n. «S'estan fent passar per mi, fins a on arribarem!», lamentava.

En aquesta ocasió es tractava del mètode 'phishing': «El que estan intentant és aconseguir números de compte, números de targetes, per buidar comptes o generar càrrecs a aquestes targetes».

I a més, adverteixen que «no és habitual que un famós enviï un missatge directe a tots els seus seguidors. En aquest moment, sospitem».

La polèmica i falsa conversa de Jorge Javier Vázquez

Jorge Javier Vázquez tampoc se salva de la ciberdelinqüència, ja que van suplantar la seva identitat a Twitter durant l'emissió de 'GH Vip'. Una cosa, davant la qual es va veure obligat fins i tot a parar el directe per donar explicacions.

Segons sembla, algú s'estava dedicant a inventar-se converses en què el presentador es posicionava a la banda d'un dels concursants. Tanmateix, era una situació que ja s'havia enfrontat amb anterioritat.

«És la segona vegada, a la tercera hauré d'anar a la policia i denúncia. Suplantar identitats és delicte, compte amb el que es publica», amenaçava als delinqüents.

«Compte amb el que es publica. Perquè no em fa gràcia, però arribarà un dia en què em faci menys gràcia encara i hauré d'anar a denunciar-ho d'una manera clara perquè això pari».

El xantatge que va patir José Antonio Canales

El que li va passar a José Antonio Canales va ser un veritable malson. El col·laborador de 'Sálvame' es topava de la nit al dia amb què li havien robat els seus comptes en xarxes socials.

I no només això, sinó que li feien xantatge exigint-li una important suma de diners per no revelar el contingut de certs missatges privats.

De fet, ni més ni menys que 3.000 euros havia de pagar si volia el seu perfil a Instagram de tornada. No obstant això, ell no es deixava acoquinar i no trigava a denunciar-ho.