Cinc trucs per combatre la pols a casa teva

Alguns consells per evitar que la pols s'acumuli o per treure-la amb més efectivitat

Netejar primer les superfícies més altes és més efectiu. Foto: Wanelo

La pàgina CasasIncreibles comparteix aquesta llista de consells:

1. Suavitzant per la roba: barrejar una part de detergent amb quatre parts d'aigua, posar-ho en un polvoritzador, i fer-ho servir per netejar superfícies de vidre i pantalles. Servirà per repel·lir la pols i evitar que s'hi torni a acumular en pocs dies.

2. Netejar de dalt cap a baix: la pols que traiem de superfícies altres caurà a les superfícies inferiors, la forma d'aconseguir treure-la tota, és millor començar per dalt de tot i anar baixant.

3. Tenir menys objectes descoberts: com menys coses acumulem damunt de superfícies o prestatgeries, menys pols s'hi farà.

4. Netejar amb draps i productes humits: l'aigua és un dels elements més eficaços per combatre la pols, així que per netejar estores, cortines, mampares i altres elements que poden acumular molta pols, serà més efectiu utilitzar draps humits o netejar-les amb vapor.

5. Alcohol: un dels punts on s'acumula pols i es queda incrustada per l'escalfor, és a les bombetes. Si les netegem amb una mica d'alcohol, ens serà més fàcil treure-la i farà de repel·lent natural.