La ciència revela el secret per ser atractiu

L'estudi el publica la Royal Society Open Science

La ciència detalla els trucs per ser més atractiu.

Com ser més atractiu és una de les preguntes que més s'han fet moltes de les persones preocupades per la seva bellesa i pel seu caràcter, i amb voluntat de captar l'atenció d'altres persones. De trucs i de llegendes urbanes en circulen moltíssims, però la ciència, mitjançant la revista Royal Society Open Science, s'ha mullat.

Tal com avui recull el diari «La Vanguardia», la base es troba en tenir un rostre senzill, perquè és més fàcil de processar per part de la ment humana i suposen més plaer per al receptor. La psicòloga de Sanitas La Zarzuela, Marta Campos, explica que, com que són més fàcils de recordar, ens hi sentim atrets perquè les recordem més. Agraden doncs, els trets simètrics: ulls grans, nas petit, celles altes. 

Campos diu que això també passa amb els paisatges o altres objectes més quotidians com ara els caixers automàtics: com més senzills, millor per al cervell. I això no vol dir que siguem curts de gambals, sinó que la nostra ment actua sota criteris d'eficiència. A més un altre dels valors són els accessoris que duem a la primera cita, que compta molt.

A més, diuen que en el cas de les dones també tenen força altres factors que avaluen en els homes: l'estatus social, la força i el domini.