Imatge dels col·laboradors de 'Sálvame'

Un col·laborador de 'Sálvame', fart: «La societat és molt cruel»

Alonso Caparrós ha presentat la seva obra autobiogràfica 'Un trozo de cielo azul'

Amb motiu de la promoció de la seva obra autobiogràfica, 'Un trozo de cielo azul', Alonso Caparrós s'ha sincerat en una entrevista a 'ABC' i ha parlat sense embuts d'algun dels episodis més durs de la seva vida. Així, amb tot luxe de detalls, el tertulià ha parlat de la drogodependència que va patir durant molts anys i les dificultats que va haver de travessar per sortir de l'infern on havia caigut amb tan sols 18 anys.

«Avui ja no m'importa el perquè, encara que et diré que hi ha milers de raons que intervenen i no una causa única. En el meu cas és veritat que hi havia un problema d'estructura familiar, i això es va unir a un èxit molt ràpid de la meva carrera», assenyala sobre els motius que el van portar a caure en l'addicció.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Alonso Caparrós se sincera a 'ABC' sobre la seva vida personal i les seves addiccions

Malgrat el fet d'haver relatat episodis que qualsevol persona preferiria oblidar, el també actor madrileny ha assegurat que no li ha suposat un obstacle perquè està més fort i preparat que mai després de molts anys en procés de recuperació mental: «Avui repassar el meu passat no suposa una revictimització, ja que he treballat moltíssim en els meus processos mentals per la meva recuperació i en preparar-me per a poder escriure-ho. El que en un principi resultava tortuós, avui resulta una brisa. En aquest llibre hi ha proves suficients del que no vull en la meva vida», assegura en l'entrevista a 'ABC'.

Precisament, Alonso Caparrós ha volgut insistir en la importància de visibilitzar els problemes mentals i conscienciar sobre uns trastorns que estan plens de prejudicis i estigmes. Encara que també ha deixat buit per parlar d'altres assumptes relacionats amb la seva vida personal i el món del cor, com el documental de Rocío Carrasco, a on va acudir com a convidat durant l'emissió de l'últim capítol.

«L'única manera d'arreglar la situació d'aquesta família és, encara que soni 'cursi', amb la renúncia, la compassió, el sacrifici i la desafecció. Sense aquests factors és impossible. Penso que és un assumpte més de maldat que una altra cosa i com no es recorri a aquests dons que he citat aquí no hi ha solució», advertia mostrant el seu suport a la decisió de Rocío Carrasco en el fet de distanciar-se dels seus fills.

Alonso Caparrós, fart de la ignorància i la crueltat cap als trastorns mentals

En ser preguntat per un dels capítols més durs que descriu en el seu llibre, quan torna a casa amb la seva mare després de rebre un tractament d'electroestimulació, el col·laborador de Telecinco ha deixat molt clara la seva postura sobre el que passa al nostre país amb les malalties mentals. «Hi ha una ignorància enorme en el que són les malalties mentals i els seus tractaments. Espanya és un dels països del món que més ansiolítics consumeix i per això és més cridaner. Els cervells funcionen amb electricitat i hi ha vegades que cal reiniciar-los sense que això soni una mica dantesc», assegura el madrileny per justificar un tractament que persones i experts consideren excessiu o inapropiat.

En aquest sentit, Alonso Caparrós ha assegurat que la drogodependència és un problema mental i hi ha tractaments que poden ser emprats tot i la «crueltat» que hi ha a la societat cap a les persones addictes o que pateixen altres menes de trastorns. «Les addiccions són un problema mental i com a tal cal tractar-les. T'asseguro que la societat és cruel amb la drogodependència i amb els trastorns mentals. Ningú es mereix aquesta crueltat perquè no hi ha res pitjor al món que el fet que no et comprenguin», ha sentenciat el tertulià.

En plena pandèmia del coronavirus, la salut mental s'ha convertit en un tema molt preocupant sobre el qual cada vegada més estan posant l'accent persones rellevants del món de la televisió. Per exemple, és el cas de Nagore Robles, que ha reivindicat en nombroses ocasions la necessitat d'acudir a teràpia psicològica, o també el de Jorge Javier i Jesús Vázquez, que van mantenir una xerrada molt interessant sobre la salut mental, la gestió de les emocions i la depressió a 'El método Vázquez by Fitbit' de Mtmad.