Muntatge Concha Velasco i Pedro Sánchez

Concha Velasco i la carta que ha rebut de Pedro Sánchez

Concha Velasco està rebent un gran reconeixement per la seva gran tasca com a artista

Concha Velasco és una de les artistes espanyoles més estimades per la seva bona feina i simpatia al llarg de tota la seva vida professional. Una estrella del cel·luloide que eclipsava la resta d'intèrprets allà on anava.

Parlem d'una dona amb valors, que sempre ha dedicat tots els seus esforços a fer allò que més li agradava a la vida: actuar.

Ara, l'actriu nascuda a Valladolid ha hagut de deixar la casa on vivia amb el seu fill Manuel. S'ha vist obligada a residir en un centre de gent gran al centre de Madrid a causa del seu delicat estat de salut.

Foto Concha Velasco
Concha Velasco, a una imatge d'arxiu | Europa Press

Allí és cuidada com el que és, una llegenda del món de la cultura. Tot i els seus problemes, amb 82 anys, segueix tenint la mateixa actitud de sempre.

Avui mirem enrere per recordar una entrevista en profunditat Concha Velasco, fa dos anys, on es va obrir completament. Va ser a Mi casa es la tuya al costat de Bertín Osborne, i aquella xerrada va donar per explicar nombroses anècdotes que ha viscut al llarg dels seus 60 anys en la professió.

Concha Velasco i la seva relació amb Pedro Sánchez

Algunes van resultar molt cridaneres per als espectadors del programa de Telecinco. I una història força recent va tenir a veure amb l'actual president del Govern, Pedro Sánchez.

A Bertín Osborne no li va passar desapercebut el que va explicar la bona de Concha en aquella entrevista del 2020. Velasco va confessar que Pedro Sánchez, tot just entrar a la presidència del Govern, li va enviar una carta. Ho va fer per felicitar-lo pel seu aniversari.

Pedro Sánchez somrient
Pedro Sánchez va enviar-li una carta a Concha Velasco quan es va convertir en president del Govern | GTRES

Amb la sorna que el caracteritza, l'actriu val·lisoletana va explicar al seu dia que li va contestar a la carta exigint-li que se'n sentís orgullós perquè «no devia res a Hisenda». A més, va confessar entre rialles que la carta l'emmarcaria «a la paret del seu camerino».

A més, aquella entrevista que va oferir l'actriu de Las chicas de la Cruz Roja va deixar altres titulars per al record. També vam poder conèixer a la boca de Concha com va ser la seva infància i no va amagar el menyspreu que tenia el seu pare amb la seva mare.

Concha Velasco explicava com era la relació amb els pares. «El meu pare donava mala vida a la mare, de seguida ens vam anar a viure al Marroc perquè al meu pare li agradava més una mora...», deia. Una cosa que l'actriu revelava intentant treure-li importància a l'assumpte i deixant anar alguna riallada que una altra.

Concha Velasco s'obre com mai

Així mateix, un episodi que té gravat a la retina malgrat els anys que han passat, és el dia de la seva primera comunió. Una data marcada en vermell per a ella quan era una nena i que no li porta gaires bons records.

Imatge de Concha Velasco en una cadira de rodes.
Concha Velasco viu actualment a una residència per gent gran al centre de Madrid | Europa Press

«Això de la primera comunió va ser molt trist, el meu germà tenia ganglis, el meu pare amb una úlcera d'estómac. I a la meva mare ja li havia donat el primer infart perquè suportar el pare era dur. Com que no teníem diners, va demanar un vestit a una tia meva de Valladolid i me'n vaig anar sola a fer la primera comunió, la vaig fer soleta», explicava l'actriu davant d'un perplex Bertín.

Així i tot, Concha Velasco sempre es mostra orgullosa dels seus, i especialment de la seva mare i l'amor que sent per ella. «L'exemple de vida per a mi és la meva mare, totes les frases que jo dic és perquè les deia ella», explicava fa un any i mig.