Consells per combatre les al·lèrgies primaverals

Us donem alguns consells per evitar aquests símptomes tan molestos

L'al·lèrgia, una de les principals enemigues a la primavera.

Ja som a la primavera. Esternuts, picors, cuor d'ulls... Amb l'estació arriben les al·lèrgies tan temudes per alguns. De fet, segons els experts, actualment afecten gairebé un terç de la població mundial. El problema és que la xifra de gent que les pateix cada vegada més augmenta més i sobretot ho fa en la franja d'edat de nens i joves. És en aquesta línia que els especialistes preveuen que a l'àmbit estatal, una de cada dues persones pateix o patirà durant la seva vida algun trastorn relacionat amb les al·lèrgies. És per aquest motiu que, per tal de ser-vos d'ajuda, us deixem una sèrie de recomanacions que us donaran un cop de mà per fer de la primavera una estació agradable.

Les deu recomanacions per combatre les al·lèrgies:

— Intenteu evitar els parcs, jardins o zones on hi ha molta vegetació perquè les flors i les plantes poden convertir-se en un problema. És important no acostar-se especialment a la gespa.

   

— Cal tenir les finestres i portes tancades el màxim de temps possible.

— Tot i mantenir finestres i portes tancades, és necessari renovar l'aire. El millor és fer-ho quan el Sol cau i la pol·linització és menor. Amb uns cinc o deu minuts n'hi ha prou.

— Utilitzeu ulleres de sol per protegir els ulls i, en casos extrems, podeu recórrer a mascaretes.

— Si viatgeu en cotxe, és aconsellable fer-ho amb les finestres tancades i també podeu col·locar un filtre per pòl·lens a l'aire condicionat.

— Si les al·lèrgies són importants, cal evitar sortides al camp.

— Col·loqueu fundes antiàcars de plàstic per recobrir i aïllar el matalàs i els coixins.

— Intenteu no realitzar activitats a l'aire lliure durant els dies de més politització i practiqueu-les durant les últimes hores del dia o a la nit que és quan els nivells de pol·len poden reduir-se.

— Per tal d'evitar la pols, utilitzeu l'aspirador en lloc de l'escombra i amagueu les catifes i cortines que acumulen molts pols.

— Consulta el vostre metge, els especialistes us ajudaran a detectar les al·lèrgies.