Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La malaltia del segle XIX que ha tornat a rebrotar

Es tracta de l'escarlatina, que està de tornada

Les erupcions són un dels símptomes de l'escarlatina. Foto: madresHoy

L'escarlatina, una malaltia de les més mortíferes de finals del segle XIX i principis dels XX, ha tornat a rebrotar. Es tracta d'una dolència que, en aquella època, va matar un terç dels nens i nenes que la van contraure. La malaltia és infecciosa, i neix a partir d'un bacteri que es transmet per via respiratòria. Els nens d'entre 2 i 10 anys són el grup més vulnerable.

Tot i que a principis del segle XX es va aconseguir eradicar, ara diversos estudis fets als Estats Units que recull RT adverteixen que hi ha un rebrot: a Hong Kong s'han detectat més de 1.500 casos des de 2011 i a la Gran Bretanya, més de 6.000 des del passat mes de setembre. Tot i que les seqüeles no han estat tan greus com en l'època anterior pels avenços mèdics, els metges mantenen l'alerta. El virus s'ha debilitat, però això fa que es reprodueixi de manera més veloç.

Cal, doncs, estar atents als símptomes: mal de gola i de panxa, febre i erupcions de color rosat a la pell. Atès que es tracta d'una malaltia infecciosa, cal evitar el contacte dels més petits, els més proclius a contraure-la, amb persones que presentin símptomes. Cal rentar-se les mans per eliminar bacteris i mantenir una higiene molt acurada en aquest sentit.