Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els 10 aliments que no has de prendre abans d'anar a dormir

Recuperem una llista votada pels usuaris de 20 minutos

Compte amb les proteïnes! Foto: cedida

Quants cops t'ha costat dormir perquè t'has sentit pesat, tens dolor d'estómac o simplement has perdut la son? Molt sovint, això passa per culpa dels teus hàbits en les hores anteriors a dormir, de manera que cal anar amb compte. Una de les coses que pots controlar, són aquells aliments que sopes o que prens just poc abans de canviar la taula o el sofà pel llit. El diari 20 minutos publicava aquest mes una llista votada pels usuaris dels 10 aliments que has d'evitar:

1. El cafè

El més evident. Hauria d'evitar el cafè unes quantes hores abans de provar de dormir si vols dormir cansat. Segons els experts, l'hauríem d'evitar a la tarda i reduir el cafè al matí.

2. Aliments amb greixos

Els greixos són enemics naturals del son i, a sobre, engreixen. Fins i tot els nens poden veure alterat el seu cicle inicial del son amb la combinació greixos + televisió.

3. Compte amb l'aigua

És bàsica, imprescindible si volem viure i a sobre és sana. Però prendre massa líquid abans d'anar a dormir t'obligarà a despertar-te per anar al bany. Cal trobar l'equilibri i els experts assenyalen que hem de limitar el seu consum dues hores abans de dormir.

4. L'alcohol

Una mica d'alcohol pot ajudar a adormir-nos però és perjudicial per a les últimes etapes del son. Ens aixecarem molt cansats.

5. La Xocolata

La xocolata també conté cafeïna, de manera que canviar-lo pel cafè tampoc seria una solució massa adient. Una barra sencera d'aquest aliment pot contenir la mateixa que una llauna sencera de Coca-Cola.

6. Alerta amb els picants

Diverses investigacions marquen que, salses com ara el tabasco o la mostassa, no ajuden gens a l'hora d'anar a dormir. Avisats quedeu.

7. La nicotina no és un aliment, però...

Com a estimulant que és, la nicotina té uns efectes similars a la cafeïna. Si pots, no fumis abans d'anar al llit i, sobretot, si t'aixeques mentre dorms. Si necessites alguna cosa, canvia el cigarret per un iogurt.

8. Evita les fruites amb molta aigua

De la mateixa manera que limitem l'aigua, fruites com ara la síndria o el meló també ens faran llevar per anar al lavabo. Un bon sopar, passaria per fruites o aliments amb poc líquid.

9. Millor no mengis aranges

La mescla entre taronja i pomelo tampoc és una gran amiga a les nits. L'acidesa dels cítrics també ens pot mantenir sense son durant la nit.

10. Alerta amb els filets

"El teu cos no està dissenyat per digerir els aliments quan estàs dormint", diuen els experts. La proteïna presenta un problema de digestió particular, ja que és més difícil de trencar que altres nutrients. Per tant la carn pesada és una mala idea com a sopar.