La conversa més seriosa de Letícia i Felip que va fer tremolar Zarzuela

La reina hauria estat una peça clau en la decisió més dura del seu marit

El rei Felip i Letícia en la cerimònia d'inici de lesgislatura al Congrés el 3 de febrer de 2020
La reina hauria estat una peça clau en la decisió més dura del seu marit | GTRES

La crisi institucional que travessa la monarquia al nostre país no ha passat desapercebuda malgrat el coronavirus En plena crisi sanitària, el rei Felip VI es va veure en l'obligació de desvincular del seu pare després de l'escàndol dels seus comptes opacs a l'estranger.

Joan Carles I va ser apartat pel seu fill de la institució que durant molts anys va presidir, sent sotmès al que molts consideren una veritable humiliació pública.

Una decisió molt dura per a Felip

Segons apunten algunes veus expertes de la monarquia espanyola, aquesta va ser una decisió molt dura per al rei Felip. El periodista Jaime Peñafiel considera que l'actual monarca va trair el seu pare i el va exposar a un escarni públic de què s'acabarà penedint.

«El dia que mori Joan Carles, el seu fill vessarà llàgrimes de sang, recordant l'estrip personal i la humiliació pública a la qual el va sotmetre», ha escrit el cronista expert en Casa Reial a la seva columna a 'El Mundo'. Peñafiel ha comparat la decisió de Felip amb la traïció que Joan Carles li va fer al seu propi pare, «quan va acceptar ser l'hereu no d'ell, sinó de Franco» assenyala el periodista.

Letícia, decisiva en l'expulsió de Joan Carles

Aquesta decisió tan dura de prendre per al rei Felip hauria estat promoguda per la reina Letícia, qui hauria donat un discurs molt dur al seu marit sobre la necessitat d'apartar Joan Carles I de la monarquia. La relació de Letícia amb el seu sogre sempre ha estat sota el focus mediàtic per suposats conflictes i discrepàncies, de manera que la reina hauria aprofitat l'escàndol del rei emèrit per convèncer el seu marit d'expulsar-lo de la Casa Reial.

«Has de desmarcar-te públicament. Tu ets una persona honrada, has d'explicar-ho. Amb tot el que hem lluitat per netejar la institució i, ara, això», hauria dit la monarca al seu marit, segons va publicar la periodista Pilar Eyre a la seva columna a la revista 'Lecturas'.

Conversa amb llàgrimes

No obstant això, la frase clau que hauria convençut Felip de prendre la decisió final hauria estat la menció a la seva filla Elionor, hereva de la Corona. «Pensa en la nostra filla. No arribarà a reina. És el que vols?», hauria preguntat Ortiz al rei, segons Pilar Eyre. Aquesta pregunta retòrica hauria remogut la consciència de Felip, causant-li un gran impacte emocional.

El rei hauria acabat aquesta conversa plorant a llàgrima viva en adonar-se que la seva dona tenia raó i que hauria d'acabar fent aquest pas. Finalment va haver de prendre la decisió d'apartar al seu pare, en un escenari de per si ja molt dur, ja que tot això tenia lloc la mateixa setmana en què el rei havia d'afrontar també la greu crisi sanitària a Espanya.


Comentaris

envia el comentari