Manuel Díaz 'El Cordobés' i el seu pare

Manuel Díaz 'El Cordobés' trenca el silenci i explica la veritat sobre el seu pare

Manuel Díaz 'El Cordobés' ha posat sobre la taula un fet que molts estan esperant

Manuel Díaz 'El Cordobés' ha vist que es complia un dels somnis de la seva vida. El torero està vivint un moment immillorable a la seva vida. A nivell professional, les corregudes de bous poden tornar a celebrar-se després d'aixecar-se les restriccions pandèmiques.

Aquest fet ha reactivat un dels actes socials i culturals de més controvèrsia a Espanya i Manuel Díaz 'El Cordobés' n'és un dels màxims exponents. En l'àmbit personal, Manuel segueix casat amb Virginia Troconis, la dona amb qui porta molts anys. Estan tan enamorats com el primer dia.

Els tres fills del torero també li aporten molts moments de felicitat. Alba, la més gran, ja s'ha independitzat, però continua tenint el seu pare com un referent i un model a seguir.

Primer pla de Manuel Díaz, El Cordobés, somrient
Manuel Díaz, 'El Cordobés', persegueix un somni que és molt a prop de fer-se realitat.   | Europa Press

A aquest dolç pastís vital de Manuel Díaz 'El Cordobés' només li faltava una cirereta que sembla que està molt a prop d'arribar. Després d'anys de reclamar públicament el seu lloc al pare, sembla que, per fi, això podria produir-se.

Manuel Díaz 'El Cordobés' parla de la relació familiar reconstruïda

Durant anys, el torero de Còrdova es va negar a reconèixer Manuel Díaz 'El Cordobés' com el seu fill. Hi ha una sentència judicial que ho determina i la semblança és més que raonable. No obstant això, en aquests darrers temps, pare i fill estan recuperant el temps perdut i avancen, pas a pas, cap a una reconciliació.

Manuel Díaz 'El Cordobés' ho ha explicat emocionat. «Us diré la veritat perquè sempre heu volgut que passessin coses boniques a la meva vida. Estic tranquil, feliç, fent les coses amb calma».

El torero ha deixat anar la notícia esperada: «hi ha hagut un acostament molt important». Sense confirmar si ja s'han vist o no, admet «estar tranquil» i opta per no precipitar res. «Vull que tot vagi amb calma i que no es faci malbé».

Les «coses boniques» a la vida de Manuel Díaz 'El Cordobés'

La cara de felicitat del pare d'Alba Díaz parla per si sola. Tot i això, prefereix ser prudent i «posar-hi seny a les coses perquè ara sí que de veritat crec que la vida ens està donant una oportunitat molt bonica i ja està».

No pot dir res, no sabem si per privacitat o perquè ho farà a la portada d'una revista previ pagament d'una quantiosa quantitat.

Afirma estar feliç i creu «que tot està prenent sentit a la meva vida». Després de tants anys reclamant l'afecte del seu pare, si ara veu aquest contacte més a prop, és lògic que senti que tanca una etapa vital plena de dolor i nostàlgia.

El moment decisiu per reprendre el contacte

El moment clau en aquest acostament familiar que seria històric són els problemes de salut que va tenir Benítez fa uns mesos. Després de ser operat del cor i degut a les complicacions de la intervenció, va decidir posar fil a l'agulla i sol·lucionar temes pendents a la seva vida.

Cal tenir també en compte que ja té 86 anys acabats de fer i que la seva fortalesa física no és la mateixa que abans. Amb el pas del temps les coses es veuen de manera diferent i ha de ser conscient que hi ha una família bonica, la de Manuel Díaz 'El Cordobés', que s'està perdent.

Els fills de Díaz també tenen moltes ganes d'acostar-se més al seu avi patern. Alba així ho ha manifestat diverses vegades, conscient de com és d'important per al seu pare, poder complir aquest somni.

Enrere quedarien els dolorosos gestos del passat del seu pare, que té dos fills més fora del matrimoni. Manuel Díaz va tenir clar des dels onze anys qui era el seu pare i des de llavors no ha deixat de lluitar-hi. Ara, als 53 anys, està a punt d'aconseguir el seu objectiu.