Kiko Rivera i María Navarro

María, la dona que ha mort en silenci i ha enfonsat Kiko Rivera

Kiko plora la pèrdua d'una dona molt propera a la família

Kiko Rivera plora la mort d'una de les persones que més l'han marcat des que era petit. Es tracta de la que va ser representant i fidel amiga d'Isabel Pantoja durant més de 20 anys, María Navarro.

Divendres passat, Chelo García-Cortes va ser la que va comunicar la notícia. Ho va fer després de tres setmanes des de la seva mort. Va aprofitar la intervenció per carregar públicament contra la 'tonadillera', que se n'havia despreocupat durant els últims temps.

Kiko Rivera plorant
Kiko Rivera va asistir al 'Deluxe' per intentar demanar disculpes a la seva germana.   | TELECINCO

Per a la mare de Kiko va suposar alguna cosa més que una simple representant. Exercia de confident, d'amiga i s'ocupava de tots els assumptes professionals, vetllant en tot moment pels seus interessos.

Era una apassionada del teatre, arribant a fundar el Teatre Estable Castellano. Va estar casada amb Nicolás Dueñas, i la seva filla Lola és una coneguda actriu. La van presentar sempre com una dona de raça, amb un fort caràcter que sabia com tractar la premsa en tot moment.

Allò no va passar desapercebut per a Encarna Sánchez, que va decidir reclutar-la per al seu espai de ràdio, on va exercir com a productora. Més tard realitzaria les mateixes funcions amb Jesús Quintero a la televisió. Sense cap dubte, tot un repte treballar al costat de dues grans estrelles de la comunicació.

Quan la locutora es fa amiga inseparable de la Pantoja és la que li proposa fer-se càrrec dels assumptes de la cantant. Van estar dues dècades juntes, on van haver de bregar amb situacions molt complicades. Durant aquell temps van saber repartir-se a la perfecció els papers.

María Navarro, exrepresentant d'Isabel Pantoja
Va ser al costat d'Isabel Pantoja durant més de 20 anys | GTRES

La 'tonadillera' mostrava la cara més simpàtica, mentre que la seva representant havia d'oferir una versió més agressiva. S'encarregava de negociar els seus contractes i també feia a vegades de guardaespatlles davant de la premsa. Va fer de confident i d'amiga íntima, acompanyant-la a tot arreu.

Fins i tot va haver de donar un cop de mà a Kiko Rivera en les primeres aparicions televisives. Tal com recull ABC, va intentar assessorar-lo quan va començar com a col·laborador a Antena 3.

Al fill de la seva representada li arribaven ofertes que ell acceptava encantat. Era diners ràpids i senzills. Pel que deia que sí a tot gairebé sense pensar-s'ho.

Però al cap de poc temps apareixia per darrere ella trucant als productors per rebutjar la proposta. Es justificava dient que «no té contracte per fer això». Era una de les moltes anècdotes que va protagonitzar.

María Navarro a l'aeroport
Va ser la representant d'Isabel Pantoja | EUROPA PRESS

Però l'any 2012, Isabel Pantoja decideix prescindir dels seus serveis. Era un moment complicat per a ella, quan estava pendent de la condemna. Aleshores, la representant es dedicaria a cuidar una de les seves filles, que acabaria morint a conseqüència d'un càncer el 2016.

La mare de Kiko Rivera se'n va oblidar

La mare de Kiko Rivera no en va voler tornar a saber res més. Mai no es va preocupar pel seu estat de salut, en els últims anys va patir alzheimer. Així ho revelava divendres passat García-Cortés, que fins i tot li va retreure el seu comportament a 'Supervivientes'.

No són moments senzills per al DJ. Fa uns dies va acudir al 'Deluxe', on tenia intenció de demanar disculpes a la seva germana. Tot i això, Isa va intentar evitar la trobada. «Espero que es respecti el meu temps. No vull participar en això, aquesta entrevista em va fer molt de mal. Em vull mantenir al marge», va assenyalar encara dolguda.

Ha explicat que Kiko Rivera «viu de parlar malament de les dones» i la noia no està disposada a seguir-li el joc. Van estar a escassos metres l'un de l'altre, però ella va fer tot el possible per no veure'l. «M'ha fet mal i ara no el vull a la meva vida», va dir Isa.