Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El rey Felipe VI durante su visita al Centro de Coordinación Operativo

El detall d'una foto del rei Felip que ha indignat els experts

La seva corbata negra amb lunars no ha agradat als experts en protocol

El rei Felip VI durant la seva visita al Centre de Coordinació Operatiu
El rei Felip ha estat criticat per la corbata escollida durant aquests dies | CatalunyaDiari

Fa una setmana, el rei Felip VI es vestia amb guants, mascareta i corbata fosca per agrair als membres dels diferents cossos policials el seu treball «exemplar en aquestes difícils circumstàncies».

En la seva visita al Centre de Coordinació Operatiu de les Forces i Cossos de Seguretat, hi va haver un detall del monarca  que no va passar desapercebut per als analistes de la  Casa Reial i dels diferents mitjans de premsa: la seva corbata fosca en senyal de dol per honrar els morts pel coronavirus.

Molts van lloar el gest de Felip VI i van aprofitar per criticar el president de Govern, Pedro Sánchez, que segueix triant posar-se una corbata vermella a la majoria de les seves aparicions públiques, quan la xifra de morts a Espanya supera ja els 20.000, a falta de la xifra actualitzada de morts a les residències de gent gran.

«La corbata de dol és sense lunars ni ratlles»

Tot i el bon gest del monarca espanyol, han sortit veus discordants amb el  rei com la de Patrycia Centeno, experta en protocol i en l'estudi del llenguatge no verbal de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquesta acadèmica ha volgut puntualitzar que el rei d'Espanya no anava de rigorós dol. «La corbata de dol és negra, sense lunars ni ratlles. Si no es té una a mà, serveix blava fosca (sense cap dibuix ni estampat). I la camisa també ha de ser llisa», exposa Patrycia Centeno.

L'experta en temes de protocol critica que el rei Felip VI va lluir aquell dia una corbata de punts blancs, «absolutament incompatible amb el dol. A més, la camisa tampoc era blanca sinó a ratlles. El protocol exigeix camisa blanca i corbata negra, totalment llises, sense cap estampat o sanefa», conclou Centeno.