Primer pla de Rocío Jurado somrient a càmera

El curiós secret de la reina Sofia que Rocío Jurado va guardar fins al final

Rocío Jurado i la reina Sofia, unides per un fet insòlit

Rocío Jurado va ser una de les millors veus del panorama espanyol, va cantar cobla andalusa, flamenc i bolero amb referències andaluses. La seva presència a l'escenari no deixava ningú indiferent i els seus estilismes agosarats són recordats molts anys després. La cantant de Chipiona se'n va anar fa més d'una dècada i es va emportar amb la seva mort un secret relacionat amb la reina Sofia.

Rocío va ser un dels referents del bon estilisme de la seva època. A més del seu gran talent musical, Rocío encertava els seus 'looks' i la combinació que escollia per a vestuari, pentinat i joieria. La Jurado tenia un estil tan únic i personal com la seva veu. Es va atrevir amb escots, transparències i vestits amb obertures que als inicis de la seva carrera van haver de sortejar les normes de la censura. Pel que fa al pentinat, Rocío Jurado lluïa una cabellera vermella que es movia sobre l'escenari al compàs de la música. El seu perruquer de confiança, Ruphert, considerava la cantant com «la seva germana».

Rocío Jurado es va atrevir amb estilismes impossibles a l'època

A la cabellera de Rocío Jurado, Ruphert va experimentar el seu pentinat més icònic: els cabells arrissats. Es tracta d'un estil que també va tastar a la cabellera salvatge de Bibiana Fernández, Sofia d'Habsburg o Naty Abascal. «Només jo he pogut pentinar-la durant 20 anys, diàriament».

Primer pla de Rocío Jurado.
Els estilismes de Rocío eren atrevits al començament de la seva carrera com a cantant. | GTRES

En aquell temps, el perruquer de Rocío Jurado somiava poder pentinar la reina d'Espanya, Sofia de Grècia. Tot i això, Ruphert no va aconseguir complir el seu desig malgrat haver pentinat gairebé totes les famoses del panorama nacional. «Només se m'han resistit Antoñita Moreno, la més maca de les folklòriques, i la reina Sofia», afirma l'estilista a la revista Vanity Fair.

Ruphert, que celebra els seus 35 anys a la professió, es va convertir en una estrella del món de la perruqueria espanyola. El tall amb tisores, els cabells llisos, arrissats, els maquillatges… Fins i tot un conegut anunci de televisió en què Victoria Abril va cridar «Ruphert, et necessito» li va donar encara més popularitat. «A Victoria la vaig triar jo i va negociar molt bé el contracte perquè s'hi va comprar mig París. La seva mare em deia que les havia tret de pobres i amb la seva germana encara tinc tracte. Amb Victoria vaig acabar fatal», explica el perruquer nascut a Ciudad Real.

El caràcter de Ruphert ha estat un altre dels seus punts forts: «A Naty li vaig arrencar el postís quan ens vam barallar», reconeix. Amb Carmen Ordóñez es va enfrontar a un programa de televisió en directe. El perruquer diu haver vist en somnis Rocío Jurado i Lola Flores: «No tinc por de la mort perquè no existeix: ens reencarnem».

Ruphert, el perruquer, comparteix una confidència sobre Sofia de Grècia i Rocío Jurado

Ara, Ruphert ha volgut compartir un secret sobre Rocío i el pentinat que li feia quan la cantant visitava La Zarzuela. «Sé de bona tinta, perquè m'ho explicava Rocío, que li encantaven els pentinats que feia a la Jurado quan anava a La Zarzuela». Un pentinat que, segons sembla, agradaria a l'emèrita, però que mai no li'l va encarregar al famós estilista.

Primer pla de la reina Sofia somrient.
A la reina Sofia li agradaven els pentinats de Rocío Jurado quan acudia a La Zarzuela. | Europa Press

Al llarg dels anys, la reina Sofia no ha canviat el seu estilisme, ha estat fidel al seu pentinat des de la joventut. Cabellera curta, amb una llargària lleugerament per sota de l'altura de la barbeta, buidat i amb volum. Un pentinat d'acord amb la seva personalitat, d'estil clàssic que en reforça el paper institucional.

Ara bé, la mare del rei sí que ha provat el canvi de color a la cabellera. Des que ha dit adeu al tint, els seus cabells ja no presenten un color mel clar i mostren amb orgull el pas dels anys. Així com la seva nora Letícia canvia el seu pentinat habitualment, no hi ha testimoni gràfic de Sofia amb cua o pentinat com els de Rocío Jurado i que tant li agradaven.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades del COR al WhatsApp!