'El canto del loco' en un photocall

Dani Martín sap la veritat: la dona que va trencar 'El Canto del Loco'

L'exmànager de Dani Martín ha parlat sobre la relació que va tenir el cantant amb la presentadora

Encara que ja ens queda lluny, hi va haver una època en què Dani Martín i Patricia Conde eren molt més que amics. Quan 'El Canto del Loco' triomfava en el món de la música pop a Espanya, el cantant començava a sortir amb la reportera. Tot i que semblava que tenien una relació idíl·lica, l'exmànager de Dani Martín explica tot el contrari.

Parla l'exmànager de Dani Martín

La relació entre el cantant i el seu mànager, Carlos Vázquez Moreno, àlies 'Tibu', va acabar de la pitjor manera possible: als jutjats. De fet, Dani Martín va denunciar-lo per apropiació indeguda, i Carlos Vázquez va acabar a la presó, la qual cosa sembla no perdonar-li. Tanmateix, ha escrit un llibre titulat 'Tibu, memorias de un mánager', on explica tota la història. 

Tot i que Dani Martín assegurava en una entrevista per a 'El País' que «jo no he volgut mai que Tibu entrés a la presó. Això ho fan les persones sense sentiments. A mi m'hauria encantat que em tornés el que la sentència diu que es va endur. És una sensació molt lletja», el seu exmànager no li perdona.  

Amb moltes ganes de parlar i sense pèls a la llengua, el que va ser un dels homes més poderosos de la indústria musical, ha escrit un llibre sobre la seva vida, que defineix com «descarnada» i «emotiva». En les primeres pàgines del llibre ja es pot observar com Tibu esmenta, de manera indirecta, al cantant. «Aquest món boig de la música em va encomanar la pressa, les seves especials normes i em va portar, de manera justa o injusta - cada un té la seva versió- a la presó», començava escrivint.

«He fet diverses voltes al món, negociat contractes milionaris i assistit a festes privades de narcos sud-americans. M'han amenaçat de mort, he produït discos que han venut milions de còpies per a artistes que no podien deixar de picar-se la vena», continuava dient.

«M'ha tocat ser la mainadera dels personatges més capritxosos i ocurrents, aconseguir droga, intervenir en divorcis, organitzar casaments, encobrir relacions tempestuoses i amagar alguna amant famosa dels ulls indiscrets dels paparazzis», seguia narrant el que va ser representant de rostres tan coneguts com Marta Sánchez, Hombres G o Miguel Ríos.

Especialment dur amb Dani Martín i Patricia Conde

Malgrat assegurar en una entrevista que tenia «fotos, correus, missatges de text i tota mena d'escrits de molts personatges coneguts que trencarien famílies, empreses i fins a algun que un altre partit polític», la veritat és que en aquesta ocasió s'ha centrat en Dani Martín i la que va ser la seva parella, Patricia Conde.

Carlos Vázquez narra que la presentadora de 'SLQH' va tenir molt a veure amb la separació de la banda i també amb els seus posteriors problemes judicials.

'El cant de l'boig' en un photocall
Tibu assegura que Patricia Conde ha estat la causant de la ruptura de la banda | GTRES

Tibu, ha definit el seu festeig com una «relació malsana» i fins i tot ha arribat a confessar que «tots dos van viure l'amor més horrible que es puguin imaginar. Passaven de l'estat més passional a l'odi més absolut, racial, irracional, i a mi em va tocar estar enmig de tota aquesta lluita».

No obstant això, el relat de Tibu no es queda aquí i es mostra més explícit a l'hora d'assegurar que Patricia Conde havia estat com la Yoko Ono espanyola. «No sé com seria a The Beatles quan va aparèixer Yoko Ono, però en 'El Canto del Loco' l'aparició de Patricia va suposar un trencament d'alguna cosa que fins llavors havia estat genial», assegura en el seu llibre.

A més de parlar sobre la seva relació, l'exmànager de Dani Martín també dibuixa una Patricia Conde malèvola. «La senyoreta Conde es va presentar a l'enterrament de Miriam, la germana del cantant i, segons ella em va dir, en veure que ell estava molt malament va decidir donar-li una altra oportunitat», assenyala.

«L'inici de la meva desgràcia, de la qual no culpo als jutges, o no del tot, sinó a la meva pròpia deixadesa. Aquest episodi, el de Miriam, i la meva història amb 'El Canto del Loco' i Patricia Conde i els judicis posteriors, formen part d'un altre episodi, del qual donaré detalls per complet quan arribi el moment», es pot llegir entre les línies del seu llibre.

Sense dubte, aquesta versió dels fets no coincideix amb la que va donar Dani Martín quan va decidir abandonar 'El Canto del Loco'. Ell assegurava que abandonava la banda perquè tenia la il·lusió d'emprendre un projecte en solitari i perquè existien un «cúmul d'històries que ens van anar minant perquè ens separéssim».

Una relació amb molts alts i baixos

La veritat és que la relació entre Patricia Conde i Dani Martín no era gaire estable. La parella havia viscut un amor de joventut que van reprendre l'any 2007, quan ella se'n va anar a viure a la urbanització del cantant sense pretendre-ho.

El juliol de 2008, la parella decidia posar fi a la seva relació de manera totalment sobtada, just abans que el vocalista de 'El Canto del Loco' s'embarqués en una nova gira amb el seu grup. Un any després, la reportera tornava amb el cantant després de la mort de la seva germana, Miriam.

Malgrat donar-se una segona oportunitat, la relació entre tots dos no va anar més enllà, arribant a estar junts uns quinze mesos en total. Malgrat tot el viscut, l'exparella assegura portar-se molt bé i així ho han manifestat amb imatges a les seves xarxes socials en diverses ocasions.

«Vull agrair a Patricia per haver-me regalat l'equilibri i la realitat. Ets la cosa més bonica que tinc a la meva vida, ets gegant i la sort de la meva vida», arribava a escriure darrere de la portada del seu disc 'Personas', publicat el 2009.