Bertín Osborne té un problema més enllà de la TV: «Situació delicada»

La situació econòmica del cantant està en perill

El presentador Bertín Osborne en un acte publicitari
Bertín Osborne s'embutxaca 30.000 euros per cada emissió de 'Mi casa es la tuya' | GTRES

Bertín Osborne es troba en el punt àlgid de la seva carrera professional a la televisió. El cantant ha triomfat a la petita pantalla i dirigeix dos projectes televisius que li generen molts ingressos. D'una banda està la seva participació en el programa d'entrevistes 'Mi casa es la tuya' a Telecinco, on Bertín Osborne s'embutxaca la impactant xifra de 30.000 euros per emissió, segons informa 'El Confidencial'.

Per altra banda, també té ingressos del programa que presenta a Canal Sur. 'El show de Bertín' li costa a la productora 85.000 euros per emissió, tot i que desconeixem quin percentatge d'aquest cost està destinat al presentador.

Bertín Osborne viu una delicada situació empresarial

Malgrat el seu èxit en televisió, el cantant estaria travessant una delicada situació empresarial. A més de la seva faceta professional en la música i en la petita pantalla, fa anys que Bertín Osborne és empresari. Segons ha recollit 'Jaleos', l'any 2019 el cantant va facturar més de 400.000 euros fora dels platós de televisió.

400.000 euros és una gran xifra, però si la comparem amb els guanys d'anys anteriors, resulta una xifra simbòlica. En els últims dos anys, les empreses de Bertín Osborne han experimentat una notable reducció d'ingressos i un creixent increment de deutes.

Les empreses del cantant acumulen deutes

Corporativa Ecuanor SL és el negoci més important del cantant, una empresa que va fundar l'any 2009 per a la creació d'espectacles i programacions culturals i musicals. Aquesta societat va registrar l'any passat uns ingressos de 238.305 euros, una quantia que des de 2017 s'ha reduït en gairebé un 85%. De fet, aquest any l'artista va facturar 1,5 milions d'euros a través d'aquesta empresa.

Per si no n'hi hagués prou, la situació econòmica de l'empresa s'ha vist agreujada per l'increment dels deutes. Les obligacions a llarg termini d'aquesta corporació han crescut en més de 800.000 euros, acumulant un deute de 2,3 milions d'euros amb entitats de crèdit. Mentrestant, els deutes a curt termini, ascendeixen als 345.226 euros el 2019.

No obstant això, Corporativa Ecuanor SL no és l'única empresa de Bertín Osborne que té una situació delicada. 

Pèrdues econòmiques per la pandèmia

Crooner 2016 SL, l'empresa fundada per gestionar tots els concerts de la gira nacional del seu últim disc, també es veurà afectada en el pròxim balanç després d'un any gairebé en blanc a causa de la crisi de la covid-19.

L'any 2018, aquesta empresa va registrar unes pèrdues de 70.000 euros, mentre que el 2019 va obtenir un balanç positiu de 21.404 euros gràcies als 222.603 euros facturats durant el passat exercici. La intensa gira del seu disc 'Yo debí enamorarme de tu madre' durant el 2019, li va permetre augmentar la facturació un 85% respecte al 2018.

No obstant això, Bertín Osborne ja preveu l'impacte econòmic que patirà l'empresa després de la baixada de la facturació durant aquest 2020. La pandèmia li ha impedit continuar amb la seva gira de concerts i els resultats d'aquest exercici tornaran a posar a l'empresa en una situació encara més delicada.

Els deutes de Crooner ascendeixen a més de 200.000 euros, dels quals 115.288 pertanyen a la partida de deutes que han d'abonar-se a curt termini. Ara bé, el presentador podria no tenir solvència per abonar els deutes.


Comentaris

envia el comentari