Foto de Daniela Giraldo, morta en una explosió

Daniela, la jove de 23 anys morta de forma tràgica a un bar de Carabanchel

La Policia Nacional ha detingut la propietària del bar per haver provocat l'explosió

De mica en mica es van aclarint els motius de l'explosió d'un bar de Carabanchel dimarts passat. Les dues persones que van provocar la deflagració, una noia de 23 anys i un noi de 19, van resultar greument ferits. Ella va morir hores després, amb 90% del cos cremat.

Les càmeres de seguretat van captar els dos joves calant foc al local, però no en quedaven clars els motius. Inicialment es va parlar d'una venjança dels autors de l'atac contra la propietària. Però la investigació ha fet un gir i ha revelat una dada més inquietant.

La Policia Nacional ha detingut la propietària del local per haver convençut la seva amiga que li cremés el bar. Ho hauria fet per cobrar la indemnització de la companyia asseguradora. També han detingut un home per amenaces i lesions a l'advocada de la propietària.

Tot el que se sap

Al barri de La Peseta de Carabanchel segueix commocionat per la deflagració del bar La Oficina. Els veïns no poden oblidar els crits esquinçadors de la víctima a terra amb gairebé tot el cos cremat. Es tracta de Daniela Giraldo, una colombiana de 23 anys i nacionalitat espanyola.

Fotomuntatge de Daniela Giraldo i explosió
Daniela va morir en l'explosió que ella mateixa va provocar | ESPAÑA Diario

El seu còmplice a l'atac va ser el seu xicot Tito, un espanyol de 19 anys que es recupera favorablement de les lesions. Totes les parts coincideixen que Daniela i Tito eren clients habituals del bar i amics de la propietària. Això avalaria la principal hipòtesi sobre el que ha passat.

L'anàlisi dels mòbils de les víctimes ha estat fonamental perquè la policia procedeixi a la detenció de la propietària. Els investigadors van descobrir unes converses en què aquesta els va convèncer per cremar el bar. Laura, de 24 anys, podria ser acusada d'homicidi i d'incendi provocat.

Una mort agònica

El pla semblava senzill, i consistia a ruixar el local amb benzina i calar-hi foc. Però alguna cosa va sortir malament, i una explosió va arribar de ple als dos atacants i els va provocar greus lesions. Ella va quedar estesa a terra, i va haver de ser intubada i traslladada d'urgència a l'hospital.

Ell va aconseguir escapar i refugiar-se al domicili on vivien, i on seria detingut dues hores després. Va haver de ser sedat pels metges a causa dels dolors, abans de ser traslladat a l'hospital. Ell ja està fora de perill, mentre que ella va morir després de diverses hores en estat crític.

Els veïns asseguraven haver vist dos encaputxats sortir corrents després de l'explosió. Una versió que coincidiria amb les imatges de les càmeres de seguretat, on es veuen dos individus calant foc al local. Això confirmaria la participació de Daniela i Tito al complot.

Fotomuntatge explosió
L'explosió va afectar un bar de l'avinguda La Peseta | ESPAÑA Diario

Una tercera persona detinguda

Tito segueix sota custòdia policial acusat d'haver provocat l'incendi i esperant que es recuperi. La propietària del local ha estat detinguda i haurà de respondre a les greus acusacions que se li atribueixen. Una tercera persona ha estat detinguda per amenaces i lesions.

▶️ Vídeo del dia

Pel que sembla, aquest home compta amb molts antecedents penals i feia mesos que amenaçava la propietària per una disputa. Dies abans de l'accident havia encastat el cotxe contra el local. D'aquí que al principi es manegés la venjança com a principal mòbil del crim.

L'epíleg d'aquest tràgic succés va passar dimecres, quan l'advocada de Laura va rebre una pedrada a la cara. L'agressió li va provocar la fractura d'un os. La policia va detenir José Antonio com a presumpte autor de les lesions i de les amenaces que ha estat proferint contra la propietària.