Belén Esteban somrient al plató de 'Sálvame'

11 de febrer, el dia en què Belén Esteban i Andrea Janeiro s'ho juguen quasi tot

Aquest dia serà clau per a la presentadora i col·laboradora de 'Sálvame'

Belén Esteban podria anar a la presó per culpa d'unes polèmiques confessions a 'Sálvame'. La col·laboradora de televisió s'ha ficat en un bon escàndol judicial, que es resoldrà el pròxim 11 de febrer en els tribunals. Aquest dia, la mare d'Andrea Janeiro podria sortir airosa del seu conflicte amb Rocío Carrasco, que va interposar una querella criminal contra ella per un presumpte delicte de revelació de secrets.

No obstant això, aquest dia, Belén Esteban i la seva filla també podrien perdre-ho gairebé tot, atès que la condemna podria acabar amb la col·laboradora a la presó i la gran indemnització podria acabar arruïnant econòmicament a la família.

Belén Esteban s'asseurà a la banqueta dels acusats l'11 de febrer

La denúncia penal de Rocío Carrasco a Belén Esteban ja fa un temps que està sobre de la taula. I és que la primera citació estava fixada per al passat 11 de gener, però la vista es va anul·lar finalment a causa de les conseqüències de la borrasca 'Filomena' que va caure sobre Madrid. La cita es va ajornar un mes, fixant-se per a aquest dijous 11 de febrer, que serà el dia en què Belén Esteban acudirà als Jutjats de Plaça de Castella (Madrid) per enfrontar-se amb Rocío Carrasco.

La filla de Rocío Jurado va decidir denunciar a la col·laboradora de 'Sálvame' després que aquesta revelés en ple directe el deute que té Rocío Carrasco amb l'Agència Tributària. En aquell moment, la tertuliana va explicar al plató de Telecinco que la mare de Rocío Flores té contret un deute amb Hisenda d'1.005.000 euros, assegurant que Antonio David Flores havia rebut una carta de l'Agència Tributària on se li demanava que no ingressés cap quantitat de diners a la seva exdona a causa de l'esmentat deute.

Belén Esteban podria anar a la presó després de la denúncia penal de Rocío Carrasco

Aquesta informació, revelada per la tertuliana, li va permetre a Rocío Carrasco denunciar penalment a Belén Esteban. La infracció es considera greu i no perquè Belén Esteban hagi fet públic el deute de Rocío Carrasco, sinó pel lloc d'on va ser extreta aquesta informació.

«El contingut de la carta de la qual hauria extret Belén la informació (encara que ella no s'ha referit a ella), i que va arribar a nom d'Antonio David, pertany a un expedient protegit. No es pot publicar cap contingut que pertanyi a un expedient protegit», recull la revista 'Lecturas' sobre el procés judicial.

Tot i la gravetat de la infracció, l'entorn més proper a Belén Esteban ha assegurat que la de San Blas està «absolutament tranquil·la» de cara a la seva visita davant el jutge. La col·laboradora confia en els seus advocats, que «li diuen que no té de què preocupar-se», segons ha informat el periodista Antonio Rossi.

Belén Esteban es queda sense la seva  defensa davant Rocío Carrasco

No obstant això, les últimes informacions contradiuen la suposada seguretat jurídica que té Belén Esteban, que podria haver perdut la seva gran oportunitat per guanyar la batalla davant Rocío Carrasco. Segons han revelat a 'El programa d'AR', Belén Esteban es podria quedar sense defensa a l'hora d'escudar-se en «el dret d'informació de no revelar les seves fonts», que seria un recurs vàlid només per a qui té el títol de Periodisme o de Comunicació, pel que ella no podria emparar-se en això.

D'aquesta manera, els advocats de Belén Esteban hauran de canviar d'estratègia de cara a la cita que se celebrarà aquest pròxim 11 de febrer, que serà quan el jutge prengui declaració a la tertuliana i a la dona d'Antonio David Flores, Olga Moreno, que també està implicada en la denúncia de Rocío Carrasco.