El cantant David Bisbal durant un concert

David Bisbal, obligat a suspendre un concert a causa del coronavirus

L'esdeveniment havia de tenir lloc a Almeria

El coronavirus ha xocat frontalment contra els plans del cantant David Bisbal, que s'ha vist obligat a cancel·lar un concert 'íntim' que tenia programat per al 5 de setembre a la localitat de Cabra, a Còrdova. La situació epidemiològica que travessa la zona ha obligat a les autoritats locals i a l'empresa encarregada, 'Eternidad Eventos', a suspendre l'espectacle que el cantant d'Almeria tenia preparat per aquest cap de setmana com a mesura preventiva davant la Covid-19.

 

Situació de risc molt alt

Aquesta decisió respon a un informe de la Delegació de Salut i Famílies, que conclou que el risc de transmissió del virus era molt alt en aquesta zona, motiu pel que l'alcaldia s'ha vist obligada a cancel·lar aquest concert de Bisbal, com també un altre concert de tribut a la cantant Rocío Jurado, 'Que no darío yo por ser Rocío Jurado', que estava previst pel dia 7 de setembre.

En un comunicat, l'empresa d'esdeveniments encarregada dels concerts 'Eternidad Eventos' ha comunicat la decisió: «L'alcaldia ens comunica que es veu obligada a cancel·lar el citat espectacle, perquè segons empresa en l'informe de Salut, la situació epidemiològica de transmissió de l'àrea sanitària que pertany a aquesta situació, és d'un nivell molt alt. L'import de les entrades serà tornat pels mateixos canals que van ser adquirides, sentim moltíssim les molèsties però el comunicat l'hem rebut avui dimecres 2 de setembre  ales 9.00 hores», s'excusaven.

Una decisió que segurament l'artista està lamentant perquè li encanta sentir l'estima de la gent i els concerts són una gran oportunitat per sentir la calor del públic. Tot i això, la situació sanitària ara mateix és el que importa, i el cantant ha hagut d'acceptar amb resignació la decisió.

Sanitat registra 8.959 nous de coronavirus a Espanya

El ministeri de Sanitat ha registrat 8.959 casos de Covid-19, dels quals 3.607 han estat diagnosticats en les últimes 24 hores, en comparació amb els 3.663 d'aquest dimecres, tot i que Múrcia no ha facilitat les dades. D'aquesta manera, en total ja s'han diagnosticat de Covid-19 a 488.513 persones a Espanya.

En aquest punt, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha comentat que les dades actuals de contagis evidencien un possible estancament o reducció en la velocitat en la qual s'està transmetent el virus, si bé ha reconegut que s'estan produint retards en la notificació dels casos per part de les comunitats autònomes, així com en el temps de diagnòstic, el qual se situa en l'actualitat en les 96 hores, en comparació amb les 24 o 48 hores de fa un mes.

Respecte a les morts, el nou informe publicat pel departament dirigit per Salvador Illa ha notificat un augment en l'última setmana, passant de les 177 registrades el dimarts a les 191 d'aquest dijous. En total ja són 29.234 les persones que han mort per Covid-19 a Espanya, si bé Simón ha informat que en l'últim dia s'han produït 40 morts.