David Bustamante

David Bustamante admet les mentides que ha dit i parla de la por que ha passat

El cantant David Bustamante parla sense embuts de la seva vida personal

David Bustamante està obrint pas a una nova etapa en la seva vida. El cantant ha iniciat nous projectes professionals i sembla que personalment també està força bé. Es pot dir que el de Canàbria està molt feliç. L'exconcursant d'Operación Triunfo no ha parat d'estar envoltat de treballs que tenen a veure amb la música, una de les essències que dona sentit a la seva vida.

Aquesta vegada, David Bustamante ha dit 'sí' a un projecte que té poc a veure amb la classe de música que feia. El cantant ha passat de fer concerts a pujar a l'escenari de teatres. David està treballant per al musical Ghost com a personatge principal, Sam. És una versió molt diferent d'aquesta mítica pel·lícula a la qual estem acostumats, ja que és un musical.

«Des dels 17 anys sé què és un fantasma… Les mentides que he hagut de dir», deia sobre aquest nou repte. El musical es presenta al teatre Tívoli, a Barcelona. Sam és l'eix central de l'argument de la famosa pel·lícula. Després de la seva mort, deixa enrere la seva parella, que ha de seguir endavant sense ell. Tot i això, l'esperit de Sam torna per guiar-la. En aquest musical, Ana Dachs serà la xicota de David Bustamante, Molly a la ficció. Tota una exhibició de sensualitat i química entre tots dos.

Bustamante ha confessat que ha passat por per haver de donar vida a aquest personatge. Per a aquest musical ha hagut d'aprendre, entre d'altres coses, el català. «M'he format a Barcelona», deia a la presentació de l'obra. Tot i això, no només s'ha vist obligat a començar a parlar una llengua des de gairebé zero, sinó que també ha fet classes d'interpretació.

Un nou repte per a David Bustamante

Malgrat saber que li estaven proposant un repte molt important, Bustamante no va dubtar a dir que sí. Va ser una proposta feta per Silvia Montesinos, responsable del guió i adaptació de les lletres. I el més crucial, és la directora resident.

De fet, va ser la seva mare la primera a insistir al cantant que accedís a interpretar aquest paper. «Lla meva mare va decidir per mi», feia broma. Ghost és una pel·lícula que, segons explica l'exconcursant d'Operación Triunfo, està molt vinculada amb la vida de la seva família. «Ghost és la història d'amor dels meus pares. De fet, al vídeo de la meva primera comunió van posar Unchained melody».

«Després de 25 anys de carrera, continuar aprenent és molt bonic. A més, hem tingut un gosset que es deia Ghost i una gosseta que es deia Molly», explicava David.

Ara, David Bustamante ha trobat un nou amor al teatre musical, està feliç i decidit a alternar-ho amb els concerts. Tanmateix, és veritat que admet que la seva arribada a aquest món no ha estat gaire fàcil. «Ha estat molt dur, però està sent una aventura increïble. Ja no soc un novell, ja porto 150 funcions. Vaig passar molta por fins al dia de l'estrena i, des de llavors, ho estic gaudint, però continuo passant nervis, nervis bons», deia.

David Bustamante, durant tot aquest temps, es pujava a un escenari com a cantant. Encara que també ha fet televisió (i continua fent-ho), això es tracta d'una cosa molt diferent. «Un musical té poc a veure amb un concert. Als concerts em dedico al meu públic, aquí és cap a dins, cap al personatge», assenyalava.

Ghost es podrà veure fins al 27 de novembre