Toñi Moreno passejant amb la seva filla Lola pel carrer

La decadència de Toñi Moreno: de l'èxit absolut al fracàs

«Estava totalment perduda», diu la presentadora

Toñi Moreno ha sabut com guanyar-se l'afecte del públic des que va començar a treballar a Canal Sur, tot i haver estudiat en un primer moment Dret, ja que a prop de casa seva no hi havia res relacionat amb el periodisme.  «Vaig apuntar-me a Dret perquè estava a Jerez, perquè estava allà i podia seguir a casa», explicava en una ocasió. «Quan feia tercer de Dret em van trucar per treballar a 'Andalucía Directo' i ja es va acabar».  Aquest va ser el principi d'una carrera professional brillant, que malauradament va estavellar-se de manera sobtada fa uns anys. Tot això li va ensenyar a refer-se dels cops i afrontar els obstacles amb tranquil·litat. 

«Vaig passar un any horrible»

«Vaig passar un any horrible, va ser el pitjor de la meva vida. No recordo ni quan va ser, perquè ho he volgut oblidar, però farà uns cinc anys. Vaig perdre una feina fantàstica que feia a les tardes de La 1, vaig patir una situació sentimental espantosa, també una inspecció d'Hisenda...», compartia amb Kiko Rivera al seu programa de Twitch, 'En casa con Kiko'.  La presentadora ha volgut obrir-se per complet amb el fill d'Isabel Pantoja sobre aquesta etapa tan horrible de la seva vida, durant la qual va veure que el seu món s'enfonsava. «No em van multar perquè van entendre que no tenia la intenció d'estafar, però em van deixar seca. I al meu pare li van diagnosticar un càncer i es morir en dos mesos i mig». 

Per a Toñi, que estava molt unida als seus pares, això va ser un cop devastador que li va costar molt de superar. Fins a tal punt, que estava desesperada i no sabia què fer amb la seva vida. «Jo estava completament perduda», li ha explicat al DJ. «Anne Igartiburu em va dir que fes un curs de coach. Vaig anar a una escola de Sevilla i vaig dir 'no tinc ni un duro per pagar-te, però vull aprendre i ja t'ho tornaré quan comenci a treballar'». Fins i tot va arribar a plantejar-se deixar la professió a la qual li havia agafat tanta estima. «Vaig plantejar-me deixar la professió i dedicar-me a això perquè m'agradava. Però la realitat és que el curs em va servir per aprendre moltíssim, així que ara ho estic aplicant de nou amb tota aquesta situació que estem vivint amb la pandèmia». 

Lola, la seva alegria

Sens dubte, l'arribada al món de la seva filla Lola ha sigut un dels moments més meravellosos de la seva vida, ja que a més ha pres la decisió de convertir-se en mare soltera i tirar endavant a la petita ella sola. Just en aquell moment, juntament amb la presència de la Covid, canviaven les seves prioritats. «En aquest moment, l'èxit és que la meva filla tingui un plat de menjar a la taula, poder fer una cervesa amb els meus amics. I també tenir un projecte que m'il·lusioni, amb el qual em senti útil amb la societat. En qualsevol altre moment, per a mi, l'èxit era el reconeixement, l'audiència... I arribarà, tornaré a ensopegar, perquè aquest món és així», li reconeixia obertament a Kiko, tot demostrant una gran fortalesa. 

«El més important que he après és que s'ha de viure l'ara», apuntava. «No tenim control sobre res, no sé si demà tindré un programa o no, o si l'haurem palmat. Jo ara estic que no paro, em centro en el fet que avui he pogut gaudir de la meva filla».  Una opinió que, sense cap mena de dubte, comparteix el fill d'Isabel Pantoja: «Jo abans estava viatjant contínuament a causa de la meva feina, gairebé no estava a casa, no veia les meves filles tot el que volia perquè no podia. Amb la pandèmia, he pogut arribar a entendre el que és ser pare. No només és arribar, fer-li un petó al nen adormit i l'endemà tornar a marxar», li deia tot aprofitant per llençar una indirecta a la seva mare.