La decisió més difícil del rei Felip sobre el seu pare

Felip VI és l'encarregat de fixar el sou anual del rei emèrit

El rei Felip ha d'assignar el sou del seu pare | GTRES

Felip VI ha de fixar el sou que rebrà el seu pare, Joan Carles, l'any 2020. L'emèrit ara mateix rep 194.232 euros anuals.

Felip determinarà el salari del seu pare

De moment a Zarzuela ningú diu res sobre aquest tema, ja que encara es desconeix quina decisió prendrà Felip VI respecte del salari del seu pare. El que si està clar, és que la Casa Reial continuarà disposant dels 7.887.150,00 euros que es van establir l'any passat. Aquests diners serveixen per pagar les despeses del personal, els viatges oficials o els actes públic entre d'altres. Dins d'aquest pressupost també entra el salari dels membres de la Família Reial. L'assignació del sou depèn del rei Felip, qui de moment rep 242.769 euros anuals, mentre que la seva dona guanya 133.530 euros a l'any.

Possible escàndol econòmic

Joan Carles de moment cobra 194.232 euros anuals, tot i que aquesta xifra podria canviar de cara l'any vinent, ja que l'emèrit s'ha retirat de la vida pública. Segons el mitjà 'El Español' un gran escàndol econòmic podria esquitxar al rei Joan Carles, i per tant, al seu fill Felip, ja que és el doble hereu del seu pare. «La filtració de la fortuna de Joan Carles actuaria com una bomba amb efectes incalculables sobre la imatge de Felip VI i l'estabilitat de la monarquia mateixa, en ser doble hereu del seu pare: de la corona i dels diners quan es mori», expliquen des del mitjà.

 

També et pot interessar...

 

 

Més notícies de la categoria Cor