Felip VI

El rei Felip VI «ha estat on devia estar» en la seva visita a Barcelona

La Família Reial ha marxat de Catalunya després d’assistir a les jornades organitzades per la Fundació Princesa de Girona

Després de participar en les jornades organitzades per la Fundació Princesa de Girona aquest dilluns i dimarts a Barcelona,  la Família Reial ha marxat de la ciutat comtal  al voltant de les 13.00 hores del migdia d’aquest dimarts, en direcció a l’Aeroport del Prat, mentre diversos helicòpters de la Policia Nacional sobrevolaven la zona.

La presència de Felip VI, més transcendental que les paraules

En l’entrega de premis Princesa de Girona, la princesa Elionor va donar el seu primer discurs a Catalunya i en català, fent que tot el públic l’ovacionés. I el rei Felip VI  també va parlar, tot i que no va mencionar directament la situació que s’està vivint arran de la sentència pel procés, amb els aldarulls i en plena campanya electoral, la seva presència és el principal missatge del monarca, segons la Casa Reial.

«Hi ha ocasions en les quals les presències adquireixen un significat més transcendental que les paraules; en les que, a través d’actituds, s’expressen també profundes conviccions i sentiments», va expressar Felip VI en el seu discurs, afegint: «I avui és una d’aquestes ocasions, una d’aquelles ocasions importants».

Tot i les manifestacions davant del Palau de Congressos i de l’hotel Joan Carles I, zones que estaven completament blindades pels Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional, en cap moment es va tenir present cancel·lar la visita de la Família Reial i que el rei Felip VI hagi viatjat amb les seves dues filles i la reina equival a un missatge de tranquil·litat. Així, segons ‘El País’, fonts governamentals han afirmat que el monarca «ha estat on devia estar» i que la seva presència a Catalunya era  «més necessària que mai en aquests moments».

També et pot interessar...