El rei Felip durant el discurs a la gala dels Premis Princesa de Girona

Felip VI: «En la realitat catalana no tenen cabuda ni la violència ni la intolerància»

El monarca espanyol ha intervingut durant la gala dels Premis Princesa de Girona

El rei Felipha intervingut aquest dilluns durant la gala dels Premis Princesa de Girona, enmig d'un ambient força tens als afores del Palau de Congressos de Barcelona, tot i la tranquil·litat que es respirava a l'interior. Durant el seu discurs, el monarca ha llançat una advertència:  «La violència i la intolerància no tenen cabuda a Catalunya», en referència als aldarulls que han tingut lloc darrerament, a conseqüència de la sentència de l'1-O.

Catalunya, «inspiradora» per la resta d'Espanya

Després del primer discurs a Catalunya, i en català, de la princesa Elionor, ha estat el torn del seu pare, el rei Felip VI, qui també ha parlat en català durant una gran part del seu discurs i en el qual ha definit Catalunya d'«inspiradora» per la resta d'Espanya «per no tornar a aturar la història», fa quaranta anys, quan el «gran projecte democràtic» espanyol va iniciar-se.

Així, el rei ha expressat: «Una Catalunya orgullosa dels seus signes d'identitat, plural i integradora, constructiva i solidària amb el progrés general; una Catalunya en què l'esforç, la responsabilitat, el compromís, el respecte i l'esperit cívic van enriquir les arrels de la societat democràtica de què gaudim avui».

A més, Felip VI ha definit  Espanya  com un «Estat democràtic i constitucional» i ha indicat que els joves «no poden viure aïllats, reclosos en fronteres impermeables», reivindicant també una  Catalunya «solidària amb el progrés general», recordant que el seu l'esperit «cívic» ha ajudat Espanya a arribar a ser com és actualment.

També et pot interessar...