Felip VI: «En la realitat catalana no tenen cabuda ni la violència ni la intolerància»

El monarca espanyol ha intervingut durant la gala dels Premis Princesa de Girona

El rei Felip durant el discurs a la gala dels Premis Princesa de Girona
El rei Felip durant el discurs a la gala dels Premis Princesa de Girona | Cedida

El rei Felipha intervingut aquest dilluns durant la gala dels Premis Princesa de Girona, enmig d'un ambient força tens als afores del Palau de Congressos de Barcelona, tot i la tranquil·litat que es respirava a l'interior. Durant el seu discurs, el monarca ha llançat una advertència: «La violència i la intolerància no tenen cabuda a Catalunya», en referència als aldarulls que han tingut lloc darrerament, a conseqüència de la sentència de l'1-O.

Catalunya, «inspiradora» per la resta d'Espanya

Després del primer discurs a Catalunya, i en català, de la princesa Elionor, ha estat el torn del seu pare, el rei Felip VI, qui també ha parlat en català durant una gran part del seu discurs i en el qual ha definit Catalunya d'«inspiradora» per la resta d'Espanya «per no tornar a aturar la història», fa quaranta anys, quan el «gran projecte democràtic» espanyol va iniciar-se.

Així, el rei ha expressat: «Una Catalunya orgullosa dels seus signes d'identitat, plural i integradora, constructiva i solidària amb el progrés general; una Catalunya en què l'esforç, la responsabilitat, el compromís, el respecte i l'esperit cívic van enriquir les arrels de la societat democràtica de què gaudim avui».

A més, Felip VI ha definit Espanya com un «Estat democràtic i constitucional» i ha indicat que els joves «no poden viure aïllats, reclosos en fronteres impermeables», reivindicant també una Catalunya «solidària amb el progrés general», recordant que el seu l'esperit «cívic» ha ajudat Espanya a arribar a ser com és actualment.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari