El rei Felip al costat de la princesa Elionor durant el seu discurs

La princesa Elionor pronuncia un discurs en català a la gala dels Premis Princesa de Girona

Es tractava d'un dels moments més esperats del dia

La princesa Elionor ha donat aquest dilluns un dels moments més esperats: el seu primer discurs durant la gala de la fundació Princesa de Girona. Més enllà de l'emotivitat del moment, el que més ha sobtat els assistents han estat les paraules que Elionor ha pronunciat en un perfecte català. 

Primeres paraules d'Elionor en català

La Família Reial ha viatjat fins a Barcelona per acudir aquest dilluns 4 de novembre a l'entrega dels premis Princesa de Girona, un acte que s'està duent a terme a l'auditori del Palau de Congressos. A les 20.15 hores han presentat  el rei Felip VI i la princesa Elionor, presidenta d'Honor de l'acte organitzat per la Fundació Princesa de Girona, que han pujat a l'escenari de l'auditori per pronunciar els seus respectius discursos, el primer en català de l'hereva al tron.

La princesa d'Astúries i de Girona ha començat el seu discurs en castellà, l'ha continuat en anglès i àrab, felicitant els premiats, i finalment, en català: «Des de ben petites, a la meva germana, la infanta Sofia, i a mi, els nostres pares ens han parlat de Girona i de Catalunya sempre amb veritable afecte. Gràcies a ells sabem moltes coses de la història i la cultura catalanes».

«Com a princesa de Girona vull  honrar la fundació com es mereix i portar amb orgull el seu nom per tot Catalunya, per la resta d’Espanya i per tot el món. Per tal que tothom sàpiga que ocupar-se dels joves, de la seva formació, que tinguin més oportunitats és contribuir a un futur millor per tots», ha continuat la princesa Elionor.

La princesa també ha volgut agrair a tots els que van donar suport a la creació de la Fundació Princesa de Girona, als patrons i a tothom qui dedica el seu temps i esforç a fer que continuï creixent. «Gràcies pel vostre compromís amb els joves i amb una terra, Catalunya, que des de sempre ocuparà un lloc especial al meu cor», ha dit la princesa Elionor just abans que tot el públic aplaudís i s’aixequés dels seus seients, mentre el seu pare la felicitava.

També et pot interessar...