YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Prohibeixen a una nena catalana amb síndrome de Down jugar la Copa d’Espanya de Voleibol

La petita Laia té un any més que la resta de nenes de la categoria i no té permís per participar

Una nena amb síndrome de Down del Club Volei Esplugues no pot participar en la Copa d'Espanya per ser un any més gran
Una nena amb síndrome de Down del Club Volei Esplugues no pot participar en la Copa d'Espanya | Twitter (@silviapicas)

Denuncien la Federació Espanyola de Voleibol per no permetre jugar una nena amb síndrome de Down. Laia juga a l’infantil B amb el Club Volei Esplugues i al desembre l’equip tenia previst disputar un partit de la Copa d’Espanya a Guadalajara (Castella-la Manxa), però la nena no ha pogut inscriure’s.

El primordial és la inclusió

Laia no ha obtingut el permís per participar en la Copa d’Espanya perquè és un any més gran que la marcada per la normativa en aquesta categoria. Tanmateix, el club ha denunciat la situació i les xarxes socials ràpidament han criticat la decisió de la Federació, on han rebut molt suport, incloent-hi l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, amb la creació d’una etiqueta «Laia Juga» i fent servir la d'«inclusió».

Des del mateix club proposen donar per perduts tots els partits, ja que el primordial és la inclusió, el creixement personal i l’autoestima, a més a més de fomentar el treball en equip i la diversió, però «sembla que valoren més la normativa que el benefici comú perquè de la inclusió es beneficia tothom».

Per altra banda, també han explicat que Laia no ha tingut cap problema en jugar amb el seu equip de tota la vida, ja que la Federació catalana «mai ha posat cap impediment» i tampoc s’han queixat els equips rivals amb els quals han jugat tot aquest temps. «No cal recordar que el joc d’aquesta nena dona molts avantatges a l’equip, però cap es pot anotar en punts o sets».

També et pot interessar...


Comentaris
Yo mismo
La noticia al parecer es malintencionada, no se le discrimina porque tenga el síndrome de down si no que por edad no puede jugar en una categoría inferior. La noticia intenta manipular la verdadera intencionalidad de la misma. El titular tendría que haber sido: No dejan jugar a una nena por superar la edad en la categoría en la que estaba inscrita. El día que dejemos de hablar de una persona por el mero hecho de tener síndrome de down, ese día podremos hablar de inclusión. No mezclemos política, inclusión social y normas establecidas.
Carme
Me parece lamentable y totalmente recriminable la exclusión de Laia por tener una enfermedad mental totalmente compatible con este deporte y otras muchas actividades y trabajos en los que son incluidos sin ningún problema y con muchos beneficios para todos. Por favor, que alguien ponga los medios para que estas personas sean aceptadas, potenciadas y valoradas cómo se merecen en su derecho. Basta ya con la exclusión sin motivos. Que Laia juegue con su equipo en todos los partidas al igual que el resto de sus compañeras.

envia el comentari