Club Volei Esplugues

Prohibeixen a una nena catalana amb síndrome de Down jugar la Copa d’Espanya de Voleibol

La petita Laia té un any més que la resta de nenes de la categoria i no té permís per participar

Denuncien la Federació Espanyola de Voleibol per no permetre jugar una nena amb síndrome de Down. Laia juga a l’infantil B amb el Club Volei Esplugues i al desembre l’equip tenia previst disputar un partit de la Copa d’Espanya a Guadalajara (Castella-la Manxa), però la nena no ha pogut inscriure’s.

El primordial és la inclusió

Laia no ha obtingut el permís per participar en la Copa d’Espanya  perquè és un any més gran que la marcada per la normativa en aquesta categoria. Tanmateix, el club ha denunciat la situació i les xarxes socials ràpidament han criticat la decisió de la Federació, on han rebut molt suport, incloent-hi l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, amb la creació d’una etiqueta «Laia Juga» i fent servir la d'«inclusió».

Des del mateix club proposen donar per perduts tots els partits, ja que el primordial és la inclusió, el creixement personal i l’autoestima, a més a més de fomentar el treball en equip i la diversió, però «sembla que valoren més la normativa que el benefici comú perquè de la inclusió es beneficia tothom».

Per altra banda, també han explicat que Laia no ha tingut cap problema en jugar amb el seu equip de tota la vida, ja que la Federació catalana «mai ha posat cap impediment» i tampoc s’han queixat els equips rivals amb els quals han jugat tot aquest temps. «No cal recordar que el joc d’aquesta nena dona molts avantatges a l’equip, però cap es pot anotar en punts o sets».

També et pot interessar...