Ros-Oton

Xavier Ros-Oton nega que la Casa Reial hagi manipulat les imatges amb el llaç groc

El matemàtic només va dur el símbol durant l'entrega de premis

El matemàtic barceloní Xavier Ros-Oton ha estat el protagonista d'una polèmica a les xarxes socials.  El guardonat en la categoria de recerca científica 2019 dels premis de la Fundació Princesa de Girona va pujar a recollir el premi tot lluint un llaç groc a la solapa de la seva americana.

Polèmica per les fotografies on apareix sense el símbol

El fet que un dels premiats portés el llaç groc va ser un detall que no va passar desapercebut motiu pel qual molta gent es va preguntar  on havia anat a parar el distintiu que duia pels presos a l'hora del refrigeri.  En les fotografies publicades per la Casa Reial Ros-Oton apareixia sense el llaç groc  durant el sopar quelcom que ha generat polèmica a les xarxes socials on alguns parlaven d'una possible «manipulació d'imatges».

Finalment, el premiat ha declarat al mitjà 'Ara' que només va dur el llaç per recollir el premi: «Me'l vaig posar per l'acte de lliurament dels premis només». Tot seguit ha afegit que «al sopar de després amb els patrons de la Fundació ja no el portava» i ha assegurat que «ningú me'l va fer treure».

També et pot interessar...