Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge Paolo Vasile amb Rocío Carrasco

Paolo Vasile pren una devastadora decisió amb Rocío Carrasco a Telecinco

L'última decisió de Paolo Vasile a Telecinco posa Rocío Carrasco contra les cordes

No és una bona època per a Rocío Carrasco i tampoc per a Telecinco. Els rumors que afirmaven el fracàs de l'aposta estratègica de Paolo Vasile a Telecinco va dies que corren com la pólvora.

El directiu de Telecinco donava, ara fa un any, llum verda que Rocío Carrasco es convertís en la nova estrella de la cadena. El col·laborador necessari per a aquesta operació era La Fábrica de la Tele, responsable de la majoria d'hores de televisió que s'emeten a Telecinco.

Rocío, després d'anys de silenci, decidia explicar la seva experiència vital de molts anys al famós documental sobre la turbulenta relació amb Antonio David.

Un èxit d'audiència que va desencadenar un moviment social pro feminista sense precedents i polaritzava els debats entre defensors i detractors de Rociíto.

Es produïa, doncs, el brou de cultiu que Vasile necessitava perquè la maquinària funcionés, l'audiència s'enganxés i els ingressos pugessin.

Tot i això, un any després, les coses han canviat molt i Paolo Vasile ha hagut de començar a prendre decisions.

La desfeta d'audiència, setmana rere setmana, ja no es pot amagar més. Els mateixos que fa un any aplaudien Rocío Carrasco per la seva valentia i el seu drama televisat, ara l'assenyalen per haver-se carregat la gallina dels ous d'or.

Vasile entra en pànic després dels últims actes de Rocío Carrasco

Per continuar explotant el monotema sobre la vida de Rocío Carrasco, La Fábrica de la Tele allargava el serial amb els seus múltiples derivats. 'Montealto', 'En el nombre de Rocío' (si finalment arriba a veure la llum) o 'Convertir Rocío Jurado en Icono Feminista' són els seus eixos principals.

Rocío Carrasco al concert homenatge a la seva mare
Rocío Carrasco encapçala la caiguda d'audiència de Telecinco | Telecinc

Però sembla que l'audiència ja s'ha cansat de Rociíto i les seves històries, i més tenint en compte la deriva ideològica que ha pres l'assumpte. Aquest divendres Telecinco cremava el seu darrer cartutx amb l'emissió del concert del 8-M en un 'Viernes Deluxe' especial.

Rocío Carrasco va muntar una mena d'homenatge a la seva mare, coincidint amb les reivindicacions feministes del 8 de març. El concert va punxar en venda d'entrades (de les 8.000 esperades, en van quedar molt menys de la meitat). Paolo Vasile havia previst emetre'l en directe el mateix dia 8, però veient el daltabaix el van treure a última hora de la graella.

La solució va ser emetre'l amb calçador en un 'Deluxe' que ja de per si punxa setmana rere setmana.

El resultat ha estat la catàstrofe definitiva. No va arribar a l'11 % de quota de pantalla mentre Antena s'acostava al 20 % amb l'estrena del programa 'Alta Tensión'.

Rociíto a les portes de l'acomiadament

Aquest mínim històric és un punt d'inflexió important. Que l'audiència està farta de Rociíto i els seus temes ja és una constatació que sembla que a Telecinco es neguen a acceptar. A més, l'«efecte Rociíto» està arrossegant la Fábrica de la Tele, ja que 'Sálvame' i el 'Deluxe' estan collint unes audiències pèssimes des de fa mesos.

Fotografia de Mercedes Milá i Rocío Carrasco al concert benèfic “Dones canten a Rocío Jurado” del 8 de març de 2022
Rocío Carrasco i Mercedes Milá en un moment del concert del 8-M | Europa Press

La directriu de deixar de parlar completament de Carrasco durant un temps ja es va imposar fa uns dies. Però La Fábrica de la Tele no en va fer cas i segueixen amb la seva particular croada en nom de Rocío.

Mentrestant, Antena 3 va sumant mesos consecutius de victòries, apostant per una televisió basada en els concursos, les telenovel·les i els programes més blancs.

'Pasapalabra' continua imbatible com a líder de la graella i les bones dades d'Antena 3 a partir de les vuit del vespre, llisquen fins ben entrada la nit.

L'única esperança de Telecinco és Ana Rosa Quintana i el programa que segueix imbatible. Allí, Rociíto surt poc; algun dia la seva filla Rocío per donar la rèplica, però cada cop menys.

El camí, doncs, està marcat, malgrat que Vasile s'ha negat a veure'l. Això suposaria reconèixer un error estratègic com fa molt de temps que no es veia a la televisió. Paolo ja ha decidit que Rociíto té els dies comptats com a estrella de Telecinco.