Concha Velasco molt maquillada

El delicat estat de Concha Velasco després de rebre l'alta: «necessita oxigen»

Concha Velasco continua recuperant-se a la residència

Concha Velasco finalment va poder acomiadar l'any fora de l'hospital. Tot indicava que la seva estada al centre s'allargaria uns quants dies més, però els metges van creure convenient donar-li l'alta. Això sí, malgrat la millora registrada, encara necessita oxigen.

Des del passat 31 de desembre ja es troba a la residència madrilenya on viu. Així ho confirmava el seu mateix fill Manuel al mitjà El País, on va assegurar que Concha «està millor» i va poder començar el 2023 amb els seus.

L'actriu va donar un petit ensurt a la família fa una mica més d'una setmana. I és que el seu estat de salut va patir un empitjorament que la va obligar a ingressar a un hospital. I encara que continua amb oxigen, es mostren molt optimistes respecte a la seva recuperació.

El 27 de desembre passat, el cineasta revelava que la seva mare estava ingressada. A través d'un comunicat indicava que «com sabeu, està malalta des de finals d'estiu del 2021». Va continuar dient que «durant els darrers temps s'ha debilitat la seva salut de manera ràpida i progressiva a causa de la seva malaltia».

Concha Velasco, de 83 anys, pateix un cert deteriorament respecte a mobilitat des de fa una mica més d'un any. En un primer moment, els seus fills tenien intenció de tenir-ne cura, però es van veure incapaços d'assumir aquesta responsabilitat. La manca de temps i els compromisos professionals els impedien dedicar-hi tot el temps que mereixia.

Imatge de Concha Velasco.
Concha Velasco continua rebent oxigen | Europa Press

En vista d'això, tant Concha com la seva família va decidir que el més adequat era ingressar en un centre de gent gran. Allà rebria les cures pertinents i estaria atesa les 24 hores del dia. Des de fa uns mesos resideix en una residència de Las Rozas, on disposa de totes les comoditats.

Concha Velasco es troba bé, encara que fluixa

Concha Velasco ja havia estat hospitalitzada el mes de novembre passat. I si bé s'ha especulat molt sobre el seu estat de salut, el seu fill sempre s'ha mostrat molt transparent. Sap que hi ha molta gent pendent i tracta de ser molt agraït amb els seguidors.

Fa unes setmanes explicava que «des d'estiu del 2021 es van accelerar els esdeveniments», i només uns mesos abans es retirava dels escenaris. Tot semblava anar de meravella, si exceptuem les xacres típiques de l'edat.

Però els problemes de mobilitat que començava a presentar van accelerar els terminis. Manuel va explicar que «tots els trasllats, tractaments i ingressos que s'han produït» van respondre a criteris mèdics. «Amb la seva aprovació i desig, com no pot ser d'una altra manera», va afegir.

Imatge de Concha Velasco en una cadira de rodes.
Una de les últimes aparicions públiques de Concha Velasco | Europa Press

Apuntava que «aquest és un altre ingrés que respon a aquestes directrius mèdiques». Tot i això, Concha Velasco es mostra molt bé d'ànim, encara que una mica fluixa, revelen alguns dels seus amics. De fet, són molts els companys de professió que es van interessar per la seva situació.

Concha Velasco va rebre una gran sorpresa

Concha Velasco va rebre de bon grat la decisió dels metges de donar-li l'alta. En un primer moment, semblava que allargaria la seva estada a l'hospital uns quants dies més.

El seu fill va assegurar al programa de Sonsoles Ónega que «passarà la nit de Cap d'Any a l'hospital. Depenent de la seva evolució podrà ser donada d'alta la setmana que ve». Finalment tot va ser millor del que s'esperava i es va poder prendre el raïm a la residència on viu.

Primer pla de Manuel Velasco
Manuel no s'esperava que Concha Velasco es mengés el raïm fora de l'hospital | GTRES

Manuel havia fet una crida als seus familiars perquè no molestessin l'actriu. Concretament, els va demanar que no li truquessin per telèfon perquè havia de descansar i s'ofegava amb massa facilitat. Una petició pensada en el benestar de la seva mare.

Concha Velasco confia haver començat l'any amb millor peu i en companyia dels seus fills i de tots els amics que li ha donat la professió durant més de 60 anys.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp