Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del Mag Lari en un camerino.

Denuncien TV3 a la Fiscalia per la broma del Mag Lari sobre el castellà

L'associació Hablamos Español, denunciant, considera que el comentari del mag en què assegurava que parlava castellà «per semblar més dolent» podria ser un delicte d'odi

L'associació nacionalista espanyola Hablamos Español, declarada apartidista i sense ànim de lucre a la seva pàgina web, ha denunciat TV3 per emetre una broma sobre el castellà que va fer el Mag Lari al flamant programa 'Au Pair'. La producció, estrenada el 3 d'agost, porta a famosos davant les càmeres perquè es converteixin en cangurs.

En el tercer capítol del nou programa, el barceloní, disfressat de calamar, va abandonar per un moment el català i es va dirigir en castellà als dos infants de Banyoles que cuidava per a fer-los una broma amb intenció d'espantar-la: «Soy un calamar gigante, vengo a comerme a la princesa», deixava anar, mentre aixecava els braços com a tentacles.

El Mag Lari: ««Parlo en castellà perquè així semblo més dolent»

Tot seguit, espontàniament, el mag es dirigia als productors del programa i a qui hi havia rere les càmeres per explicar-los per què havia canviat la llengua. «Parlo en castellà perquè així semblo més dolent», deia. Un comentari que no va passar desapercebut i que, de fet, va encendre les xarxes, entre aquells que seguien la broma i els que la denunciaven. La disputa banal entre pantalles sempre és viva, i la del català i el castellà, també, especialment quan aquest últim és tocat. 

Qui no va faltar a la cita va ser Inés Arrimadas, que, un cop més, va atacar la cadena televisiva pública catalana. En una piulada, deia que «la normalitat a Catalunya és que paguem amb els diners de tots els catalans aquest sectarisme a la televisió pública». Ara, una setmana després del programa, ha estat l'associació Hablamos Español, que defensa en territori hostil la permanència d'una llengua que parlen aproximadament 500 milions, qui ha denunciat formalment TV3 a la Fiscalia.

Hablamos Español creu que el comentari del Mag Lari pot ser un delicte d'odi

Hablamos Español, que està a l'aguait de qualsevol atac a la llengua de la cort al País Valencià, Catalunya o el País Basc, entre altres, considera que el comentari del Mag Lari podria ser «un delicte d'odi». En aquest sentit, l'associació demana a la Fiscalia que identifiqui els autors, ja que assegura que «quan s'identifica amb el mal i el que és monstruós la llengua espanyola, s'està transmetent als nens aquesta cultura de l'odi».