Imatge de Pep Guardiola durant una jornada de la Champions League.

El desconegut (i multimilionari) negoci que Pep Guardiola té a Espanya: tot un secret

Pep Guardiola s'ha convertit en una de les personalitats millor pagades del futbol

Pep Guardiola s'ha convertit en un dels millors entrenadors de futbol del món, i això significa tindre un bon sou. Durant la seva trajectòria, primer com a jugador i actualment com a tècnic, ha aconseguit generar una gran fortuna amb la qual ha adquirit habitatges, vehicles i altres objectes de luxe. Per una altra banda, també compta amb un negoci poc conegut que li reporta ingressos cada any.

L'actual acord de Guardiola amb el Manchester City, signat aquest 2022 el mantindrà al capdavant de l'equip anglès fins al 2025. En l'anterior contracte, amb el mateix equip, Guardiola cobrava més de 20 milions de lliures anuals. És a dir, que en els tres anys s'embutxacarà uns 70 milions d'euros, sense comptar amb els ingressos derivats dels patrocinis esportius dels quals gaudeix.

Els patrocinis li reporten una bona quantitat

Guardiola va començar la seva carrera com a tècnic en 2007 coronant-se com l'entrenador millor pagat en la seva etapa enfront del Barcelona. S'estima que en els quatre anys de contracte va aconseguir uns 10 milions d'euros anuals. El de Sampedor no és un dels que millor rendibilitzen el seu estatus esportiu en clau de patrocinis, a diferència d'altres com Mourinho o Klopp.

Així i tot, actualment gaudeix d'alguns lucratius contractes, com el signat amb Puma, signatura encarregada d'equipar al Manchester en anteriors temporades. També ha estat ambaixador de la signatura Gore-Tex, quan entrenava al Bayern, ambaixador de la candidatura de Qatar al Mundial i Nissan va fitxar el tècnic com a ambaixador global de l'automobilística. Ara per ara, es calcula que els seus ingressos per patrocinis podrien estar rondant els 7 milions d'euros.

En què inverteix Pep Guardiola la seva fortuna

Doncs bé, l'única empresa al seu nom a Espanya és Schedule SL. Una agència de publicitat, que segons el Registre Mercantil no presenta indicis d'activitat i compta amb un actiu de més de quatre milions d'euros. No obstant això, el vehicle que utilitza per a gestionar els seus ingressos és Media Base Sports, l'empresa de representació del seu germà Pere.

Des que entrena a l'equip anglès, està instal·lat amb la seva família en un luxós apartament en ple centre de Manchester. Pel que fa a les inversions immobiliàries, només es coneixen cinc propietats a Barcelona i la seva Sampedor natal. Prop d'on viu es troba Tast, un altre dels seus projectes.

Es tracta d'un  restaurant especialitzat en cuina catalana que va obrir les portes en 2018. Aquesta iniciativa empresarial la comparteix amb el director executiu i el director esportiu del Manchester. Al capdavant de la cuina està Paco Pérez, un xef català amb diversos restaurants a Espanya i estrelles Michelín.

Malgrat el baix radar mediàtic que manté fora del camp, els mitjans anglesos es van fer ressò de la mala ratxa de Guardiola amb els cotxes. Li van atribuir que per les seves mans havien passat, amb final fatal, quatre vehicles des que és tècnic del Manchester i que junts ascendien a mig milió d'euros.

Pep Guardiola al camp del Manchester City
Guardiola va sinistra fins a quatre cotxes en els anys que porta al Manchester | Europa Press

Pocs capritxos del tècnic del Manchester transcendeixen als mitjans a causa de la discreció que manté en xarxes. Potser el més cridaner era el rellotge d'alta joieria que se li va veure en 2019: una edició limitada a 50 unitats de la casa de luxe Richard Mille que la marca va dedicar a Rafa Nadal i que costa uns 1,3 milions d'euros.

Tanmateix, Guardiola és un generós contribuent a causes socials, com va demostrar que en plena primera ona de COVID-19. Va destinar un milió d'euros a la compra de material sanitari que va lliurar a la Fundació Ángel Soler Daniel, que gestiona el Col·legi de Metges de Barcelona. Desafortunadament, el tècnic sofriria directament la tragèdia d'aquesta pandèmia quan, a penes dues setmanes després, morís la seva mare als 82 anys per coronavirus.