Dolors Genovès

Dol a TV3: Mor la periodista Dolors Genovès

Genovès ha mort als 67 anys

Dia negre per al món del periodisme català per la mort de Maria Dolors Genovès, la qual va treballar molts anys per a la Televisió Pública de Catalunya.

TV3 s'ha vist molt afectada per la trista notícia, ja que ha mort,  aquest dimarts, la periodista i historiadora Dolors Genovès als 67 anys d'edat, segons ha informat la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) a les seves xarxes socials.

D'aquesta manera, CCMA ha lamentat profundament aquesta pèrdua i, a través del seu compte oficial de Twitter, ha volgut dedicar-li unes emotives paraules, tant per la feina feta a la cadena, com per l'estima i l'afecte que li tenien. 

«Lamentem profundament la mort de la periodista i historiadora Maria Dolors Genovès, que va formar part de l'equip de professionals de TV3 des dels inicis (1984-2015), on ha dirigit nombrosos documentals d'investigació que han contribuït a crear patrimoni històric del país», ha afirmat.

Afegint, «el nostre més sentit condol a la família, companys i amics de la Maria Dolors».

Fins al moment, no han transcendit les causes de la mort de la periodista, la qual ha perdut la vida als 67 anys d'edat.

Genovès, va formar part de l'elenc de TV3 des dels seus inicis i estava especialitzada en documentals d'investigació històrica creant, també, patrimoni històric de Catalunya fins a l'any 2015, quan es va jubilar després de tota una vida dedicada a la informació.

Trajectòria professional

Maria Dolors Genovès va néixer a Barcelona el 17 de setembre de 1954. Va estudiar ciències de la informació i filosofia i lletres a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ben aviat va percebre el seu interès per la història del nostre país i va convertir-se en la directora de documentals històrics dels Serveis Informatius de la Televisió de Catalunya.

Entre els treballs de la periodista destaquen 'Operació Nikolai' (1992) sobre Andreu Nin i 'Sumaríssim 477' sobre l'afusellament de Manuel Carrasco i Formiguera.

A més, Genovès ha rebut nombrosos premis, entre els quals destaca El Premi a la Trajectòria Professional, en el marc dels Premis de Comunicació No Sexista que concedeix l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya (ADPC).