Chanel Terrero

El drama que va viure la catalana Chanel quan era petita a Olesa de Montserrat

La cantant, en arribar a Catalunya, va patir molt racisme

D'ençà que es va emetre la gala d'Eurovisió 2022 a Torí i l'artista catalana Chanel va aconseguir pujar al pòdium en una merescudíssima tercera posició, no es parla d'una altra cosa. I és que la d'Olesa de Montserrat ha aconseguit captivar a tothom.

Amb el seu senzill 'SloMo' i la seva espectacular actuació, juntament amb el seu equip, va deixar a tots els espectadors amb la boca oberta. Veu, moviments d'infart i una posada en escena impressionant van ser alguns dels ingredients d'una gala com feia anys que no gaudíem.

Chanel Terrero Martínez, coneguda artísticament com a Chanel, és una actriu, cantant i ballarina catalanocubana. És originària de Cuba i de ben petita es va traslladar a Catalunya, al municipi d'Olesa de Montserrat, Baix Llobregat, amb la seva mare i el seu padrastre.

La catalana ha tingut una infància complicada

Aquest diumenge, la cantant va concedir una entrevista a 'La Vanguardia' que no va deixar indiferent a ningú. Terrero, es va obrir en canal i va parlar de la seva infància, de les crítiques que ha rebut en tot el procés eurovisiu i, molt especialment, del racisme que va patir quan encara era una nena. 

Chanel, va nàixer a l'Havana vella, Cuba, i quan tenia quatre anys, la seva mare es va casar amb el seu padrastre català. D'aquesta manera, es va mudar a Olesa de Montserrat.

L'adaptació de la jove en arribar a Catalunya no va ser fàcil. La cantant va afirmar al mitjà, que de petita va patir moltíssim racisme pel fet de tenir la pell més fosca. A més, afirmava que, fins hi tot, va arribar al punt de creure's el que li deien.

«Clar, aquest no és el meu país. Soc menys que la resta», declarava.

La insultaven tant a l'escola com al carrer

Chanel va explicar que de petita, tant a l'escola com enmig del carrer, va rebre milions d'agressions verbals. Fet que provoqués que moltes vegades arribés a casa plorant.

«Negra de merda», o «torna al teu 'puto' país» eren algun dels insults que rebia. Paraules molt greus per una nena tan petita.

Afortunadament, va afirmar a 'La Vanguardia', que gràcies a l'educació que ha rebut a casa i a conversacions amb la seva família i els seus amics va aconseguir superar-ho.