Primer pla de la reina Sofia en un acte públic

El duc espanyol que convida a cites privades a la reina Sofia

Aquesta vegada l'agenda de l'emèrita programa la visita a un dels palaus més emblemàtics del nostre país

La reina Sofia és un dels membres de la família reial que més s'involucra amb el seu paper. Tant és així, que no sol rebutjar cap dels esdeveniments als quals se la convida.

En aquesta última ocasió, divendres 22 d'octubre, no va dubtar a acceptar la invitació a una cerimònia a Oviedo. Un esdeveniment en què va poder presenciar el tercer discurs de la princesa d'Astúries en aquesta ciutat. És més, una cita molt especial per a una àvia: «No em perdria la cerimònia dels premis de cap manera».

L'atabalada agenda de la mare de Felip VI feia que acudir a Oviedo suposés un gran esforç per a ella perquè l'endemà, tenia planejat un viatge ni més ni menys que a Atenes. Per això, quan va acabar l'esdeveniment a Astúries, Sofia va deixar la ciutat per tornar fins a Madrid i des de la capital fins a Grècia amb la seva filla gran, la infanta Elena.

Allà s'havia citat amb la seva família per assistir al casament religiós de Philippos de Grècia i Nina Flohr. L'enllaç entre el seu nebot i la seva dona actual ja havia tingut lloc civilment el mes de desembre passat a Saint Moritz.

No obstant això, tenint en compte que les restriccions del coronavirus estaven en plena expansió, va haver de ser una cosa molt íntima. Per això van decidir unir-se en matrimoni en un grandiós casament grec i religiós en què estaria present la família al complet.

Aquesta cita va resultar molt especial per a la reina Sofia, ja que, tot i la distància, la dona del rei Joan Carles ha estat molt unida a la seva família. Per això, cada cita familiar és com un regal i sempre intenta anar-hi.

En aquesta ocasió, s'ha trobat amb el seu germà Constantí, la seva cunyada Ana Maria i altres membres reals de la seva pròpia família. A més, el lloc on van celebrar-se les noces té un gran significat en la vida de la reina Sofia.

I és que va ser a la Catedral de l'Anunciació de Santa Maria, on es va casar amb el llavors príncep Joan Carles de Borbó. Així mateix, el casament del seu nebot ha estat molt sonat, ja que s'ha de tenir en compte que hi ha hagut tres dies de festa d'allò més emocionants.

La pròxima cita de la reina Sofia

Però l'agenda de la sogra de la reina Letícia no s'hi ha quedat aquí. El dijous 28, el Duc d'Alba va convidar a la consort emèrita al palau de Llíria, on se celebraria un dinar de tan sols vuit  persones. A més, només hi assistirà un altre membre de la família Alba, Alfonso Martínez de Irujo, és a dir, el duc d'Híjar.

Per tant, no hi ha dubte que aquest esdeveniment privat només comptarà amb la presència de les persones de confiança al 100% per al clan dels Alba. I és que no qualsevol pot acudir a la residència del senyor Carlos Fitz-James Stuart.

La Reina Sofia de Grècia amb el Duc Alba Carlos Fitz James durant els premis Iberoamericans de Mecenatge de la Fundació Callia a Madrid el dimecres 26 de febrer del 2020.
La Reina Sofia i el Duc d'Alba | GTRES

El palau de Llíria és al centre de Madrid, a pocs metres de la plaça d'Espanya. Aquesta és la residència oficial de la Casa d'Alba al nostre país, i un dels palaus més emblemàtics tant per arquitectura com pel seu art privat.

Aquest edifici neoclàssic es va manar a construir pel III Duc de Berwick i de Llíria, Jacobo Fitz-James Stuart i Colón. Més tard, el senyor Jacobo Fitz-James Stuart i Falcó va decidir reconstruir el palau en temps de postguerra.

I encara que actualment està habitat pel Duc d'Alba, ja fa dos anys que rep visites diàries d'alguns curiosos. Uns beneficis amb els quals a més s'aconsegueix mantenir el palau.