Fotomuntatge de Gabriel Rufián i Marta Pagola

Gabriel Rufián va deixar la dona i el fill després de trobar l'amor al Congrés

El polític va posar fi a la relació amb Mireia Varela per la seva companya del Congrés, Marta Pagola.

Sens dubte, Gabriel Rufián s'ha convertit en un dels polítics més polèmics del moment. El portaveu adjunt d'Esquerra Republicana de Catalunya es va fer famós el 2015, quan va passar a ser candidat al Congrés dels Diputats.

Va anar guanyant popularitat a mesura que la seva activitat a les xarxes socials pujava. I és que, a més de dedicar la seva vida a la política, també ha intentat mostrar una imatge propera publicant fotos de la seva vida personal.

Gràcies al que publicava a Instagram i a Twitter vam poder saber més coses sobre Mireia Valera, que aleshores era la seva parella i també la mare del seu fill.

Mireia és llicenciada en filologia hispànica i té el Màster en Llengua Espanyola, Literatura Hispànica i Espanyol com a Llengua Estrangera de la Universitat Autònoma de Madrid.

No obstant això, i tot i que la relació entre Gabriel i ella semblava anar vent en popa, finalment la història es va acabar. Va ser una ruptura molt dolorosa per a tots dos, especialment per a  Mireia.

Una ruptura d'allò més dolorosa

L'ex de Rufián no va trigar a trencar el silenci públicament per a explicar com se sentia després d'haver trencat amb el polític.

«Vaig acomiadar el 2018 plorant, ja que sabia que havia perdut l'amor de la meva vida. Vaig plorar cada dia, matí i tarda. Li vaig suplicar mil vegades que tornés. Centenars de nits en vela. Patiment incommensurable. Aïllament del món. Dolor a la gent que m'envoltava. Incomprensió del proïsme. Teràpies i medicació. Discussions sense fi. Dolor, dolor i més dolor», escrivia a les xarxes socials.

Mireia va deixar molt clar que no estava d'acord amb la ruptura, i el que va fer per a cridar l'atenció no va quedar aquí.

L'ex del polític va compartir una captura de pantalla de la cançó 'A ella', de Karol G. Una declaració d'intencions en tota regla tenint en compte el que diu la lletra.

«No et mereixes res, no parlo amb tu. Ella es mereix menys del que vas fer amb mi. Encara que intentis sorprendre't, aquest serà el teu càstig. Que tot el que et faci, tu ja ho vas fer amb mi», canta la reggaetonera.

Els seguidors de Mireia no van trigar a captar la indirecta i van comentar la publicació per a donar suport a l'afectada. «Cal ignorar totes les 'elles' del món. El major despreci és no fer apreci» o «Passa pàgina» són alguns dels consells que li van donar.

El nou i polèmic amor de Rufián

Però qui és ella? A qui va dedicar aquesta cançó Mireia? Doncs com no podia ser d'altra manera, aquesta publicació tenia un destinatari clar.

Es tracta de Marta Pagola, cap de premsa del Grup Basc al Congrés dels Diputats. Gabriel Rufián va decidir passar pàgina amb ella i tornar a donar una oportunitat a l'amor. Cosa que a la seva ex li va fer molt de mal.

Aquesta història d'amor es va forjar als passadissos del Congrés dels Diputats. Marta i Gabriel estaven tan il·lusionats, que al cap de poc temps de saber-se que estaven junts van saltar els rumors d'un possible casament a Hondarribia (Guipúscoa). No obstant això, aquest suposat enllaç encara no s'ha produït.

Tot i que a priori van decidir portar la relació en secret, va acabar sent un secret a veus entre els membres del Congrés.

Tant és així, que a Marta no li va quedar més remei que comunicar-ho al seu cap, Aitor Esteban.

Mentrestant, la relació entre Mireia i Gabriel s'anava tensant cada vegada més.

«Hi ha coses que el temps no pot curar, ni amagar, ni cicatritzar. Hi ha ferides eternes. Hi ha amors que no moren. Hi ha persones que no s'obliden. Hi ha moments que no se superen. Hi ha errors que no es perdonen. La felicitat ni es busca, ni s'assoleix, ni es troba, no es construeix. La vida són batalles, i de vegades cal lluitar i d'altres cal saber rendir-se. I jo em rendeixo», escrivia Mireia a les xarxes.

Per a no tirar més llenya al foc, quan Rufián viatja a Catalunya per a veure el fill que té en comú amb Mireia, prefereix tenir el menor contacte possible amb ella. Per aquest motiu, es queda a dormir a casa dels seus pares.