Foto d'Elena Huelva

Elena Huelva i l'herència més important que deixa després de morir

Elena Huelva va morir la setmana passada amb només 20 anys

Amb el lema per bandera «les meves ganes guanyen», Elena Huelva va guanyar totes les persones que la van arribar a conèixer. Aquelles que van arribar a veure el seu missatge, encara que només fos per xarxes socials cinc minuts al dia.

Elena Huelva ja fa una setmana que no és entre nosaltres, però el llegat que ha deixat és molt gran. Sempre la recordarem com la noia de l'etern somriure, així ho explicava Manuel Carrasco. El cantant deia que, encara que estigués passant per un mal moment, ella sempre intentava somriure.

Optimisme, força, il·lusió, esperança i ganes són algunes de les coses que Elena Huelva sempre va intentar transmetre als altres. Avui és el seu llegat el que queda amb grans lliçons que una noia de vint anys va donar i amb elles va aconseguir captivar tot un país.

Totes les persones que van tenir la sort de conèixer-la la defineixen com una jove forta i amb ganes, moltes ganes. Elena Huelva l'única cosa que demanava amb el seu missatge era més finançament per a la investigació de tractaments contra aquests tipus rars de càncer infantil, per exemple, el sarcoma d'Ewing que ella tenia i que també va tenir Aless Lequio, el fill d'Ana Obregón.

Imatge d'Elena Huelva i Manuel Carrasco a l'hospital
Elena Huelva sempre va comptar amb el suport de Manuel Carrasco. | Instagram

Així recorden a Elena Huelva molts facultatius que la van conèixer

ABC Sevilla va parlar amb molts dels professionals que van atendre Elena Huelva des del començament de la seva malaltia amb només 16 anys. «Elena era una gran motivadora. Va fer una donació fa dos anys al nostre grup de recerca i ha aconseguit posar el focus en una malaltia rara». Amb aquestes paraules la recorda Enrique de Álava, cap d'Anatomia Patològica de l'hospital Virgen del Rocío de Sevilla.

«La visibilització és un xut molt fort d'energia perquè cal conèixer per poder curar. Els que investiguem aquest sarcoma li estem molt agraïts, com a altres joves que van fer el mateix abans que ella i que també van morir amb 20 anys. El meu grup va diagnosticar el sarcoma d'Elena quan tenia 16 anys. A tots ens ha deixat empremta el seu optimisme i la seva manera d'afrontar la malaltia», explica de Álava.

Des del 2018, Nacho Gutiérrez, oncòleg pediàtric del Virgen del Rocío també va recordar amb molt bones paraules Elena Huelva. «Quan donava a Elena la notícia d'una recaiguda, ho assimilava molt bé. Elena era molt positiva i sempre pensava a buscar solucions. Allò que altres pacients trigaven mesos a assimilar, ella ho feia gairebé immediatament».

Imatge d'Elena Huelva.
Elena Huelva sempre mostrava un somriure davant les adversitats. | Instagram

El seu metge va explicar què va ser el més important: «Ella va encaixar molt bé gairebé tota la medicació, sense seqüeles rellevants, i li encantaven els concerts d'Aitana i Manuel Carrasco. Cada tractament tenia la data exacta, però ella feia que li quadressin sempre per poder anar als concerts. De vegades, si li tocava iniciar el tractament i hi havia un concert on volia anar, ens apanyàvem per quadrar-lo».

Així, Elena Huelva va guanyar, amb la seva simpatia, afecte i optimisme, tot un hospital que la va veure créixer des del 2018, quan li van diagnosticar el càncer. «L'ensenyament més important que ens ha deixat Elena és que cal viure la vida al màxim perquè, com deia ella, ningú no ens ha promès un futur».

Així ha calat el missatge d'Elena Huelva en la societat

Molts metges i investigadors, encara que no van tenir el plaer de conèixer-la, també li agraeixen el missatge. «Les xarxes socials es converteixen en un suport i una clau que els manté en contacte amb els seus iguals i Elena va exercir una fantàstica tasca psicoeducativa».

Així ho defineix Raquel Calero, responsable de la unitat de psicooncologia de l'hospital Quirónsalud Infanta Luisa de Sevilla. «La seva visió sempre va ser honesta, reia i plorava a mesura que s'enfrontava a cada circumstància. Ha deixat un llegat emocional molt valuós amb què la gent que l'estimava pot trobar sentit a la seva pèrdua».

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp