Fotomuntatge de la reina Letícia i la princesa Elionor

Elionor comunica a la seva mare la notícia que Letícia mai volia escoltar

La jove està seguint els passos del seu pare, encara que a la seva mare no li faci gaire gràcia

Elionor intenta mantenir una posició discreta, especialment davant les càmeres, des que es va convertir en adolescent. Els escàndols del seu avi, cosins o oncle ja acaparen molts titulars a la premsa. La Princesa d'Astúries es guia pels consells de la seva mare, encara que cada cop li fa menys cas.

Preocupació màxima per Elionor

Elionor ja té 16 anys i la seva mare està molt preocupada. Precisament a aquesta edat el seu pare, Felip VI, va concedir la seva primera entrevista gravada i ella podria seguir els seus passos. Fins ara així ho ha fet i podria continuar fent-ho encara que no agradi a Letícia.

El rei Felip va parlar amb el periodista Rafael Martínez de Televisió Espanyola amb 16 anys i va revelar detalls de la seva estada al país on estudiava aleshores, Canadà. Unes declaracions contundents que van deixar més d'un bocabadat. Malgrat la seva joventut, l'hereu al tron espanyol sabia defensar-se força bé.

Letícia no sap ben bé què passarà amb la Princesa, però tem que faci una entrevista més aviat que tard i les repercussions no siguin les esperades. Vol protegir-la al màxim, però no ho podrà fer eternament.

Primer pla princesa Elionor.
Elionor ja té 16 anys. | CatalunyaDiari 

Si segueix els passos del seu pare, es veurà obligada a sotmetre's a les preguntes de desenes de reporters pròximament. Això no acaba de convèncer la Reina, ja que vol controlar cada detall al mínim i això se li escapa de les mans.

El més important per a Letícia és el benestar de les seves dues filles. Per tant, no li agrada que Elionor s'exposi públicament. Ella és periodista i sap a la perfecció com són els reporters. A més, en aquest cas segur que alguns busquen el més mínim error per remarcar-lo.

De moment, la jove continua a Gal·les estudiant i sembla que, mentre hi sigui, no parlarà públicament. Així que Letícia encara té temps per preparar la seva primogènita si decideix exposar-se davant de milions de persones.

Elionor al costat d'alguns companys de l'internat de Gal·les.
Elionor amb els seus companys de col·legi. | Casa Reial 

Una dona que farà història a Espanya

Està previst que la princesa Elionor faci història dins de la reialesa espanyola. Quan el seu pare es retiri del tron, es convertirà en la primera reina en funcions del país des del 1868.

Mentre compta els dies per complir els tan anhelats 18 anys com qualsevol jove de la seva edat, l'hereva al tron d'Espanya està centrada de ple al batxillerat. L'estudia a l'internat UWC Atlantic Collegue de Gales, fora del país.

Tot i les informacions filtrades des d'aquest centre educatiu de renom, la jove està enfocada a la seva formació acadèmica i tracta de preservar al màxim la seva intimitat.

La princesa Elionor en la seva primera foto a Gal·les
La princesa Elionor en la seva primera foto a Gal·les. | Cedida 

La discreció, la seva millor arma

Al contrari que les seves homòlogues europees, Elionor prefereix mantenir-se en un discret segon pla. Segur que la seva mare l'ha aconsellat que mantingui les distàncies amb els focus mediàtics mentre pugui.

Desafortunadament, no serà sempre així. Si algun dia arribar a ser reina, la ciutadania té dret a conèixer-la més a fons.

La princesa Elionor parlant en un acte institucional
Elionor parlant als premis Princesa de Girona. | GTRES 

De moment ja ha presidit els Premis Princesa d'Astúries, els de Girona i ha acudit a altres actes en solitari. Així que, li agradi o no, ara ha toca respondre davant dels periodistes.