Pla general de la princesa Elionor somrient

Elionor confirma el seu problema de salut: es tracta d'una malaltia hereditària

Elionor somriu amb normalitat i no s'amaga

Elionor de Borbó, princesa d'Astúries, és una adolescent de 17 anys que es troba al seu darrer any de formació abans d'assolir la majoria d'edat. Està centrada en els seus estudis de batxillerat a Gal·les i en el paper institucional com a hereva al tron ​​cada vegada més consolidat.

Amb només vuit anys, Elionor va adquirir el títol de princesa d'Astúries després de la proclamació de Felip com a rei d'Espanya. Les seves aparicions públiques, sola o en companyia dels pares i germana, ocupen pàgines de la premsa, que roman atenta a tots els seus gestos i estilismes.

Tanmateix, alguna cosa ha cridat l'atenció a la cara de Elionor després de retirar les mascaretes que durant dos anys cobrien la seva boca per la pandèmia. Va ser durant la visita en solitari de la princesa a un col·legi de Leganés. A més de l'evident canvi físic propi de l'edat, va sorprendre veure que no té els dos canins superiors, un fet inusual amb setze anys.

Elionor i Letícia
Elionor va esdevenir princesa d'Astúries amb vuit anys. | GTRES

Elionor pateix agenèsi dental

L'absència d'ullals a la dentadura de la princesa es coneix com a agenèsi dental. És la inexistència o la manca de creixement d'una o diverses peces dentals provocada per l'absència de teixit primordial. Un trastorn que pot aparèixer a les dents permanents o a les de llet.

El més comú és que es produeixi en incisius, premolars i en els queixals del seny, però pot succeir en qualsevol altra dent. A Elionor li ha passat amb els ullals. Les causes de l'agènesi poden ser el component hereditari i genètic com a factor decisiu, o la influència de patologies infeccioses patides durant l'embaràs.

Aquest problema dental té dos tractaments possibles: bé l'ortodòncia o bé l'implant, segons el cas. És important fer un diagnòstic complet per valorar l'estat de cada pacient i analitzar-ne el motiu per decidir el tractament més adequat. En el cas d'ortodòncia, n'hi ha molts tipus: alineadors transparents, bràquets linguals, transparents o metàl·lics.

Elionor no amaga la seva dentadura, somriu i es mostra natural en cadascuna de les seves aparicions. De fet, el seu somriure ha revelat que a la boca porta una ortodòncia amb uns bràquets estètics, gairebé imperceptibles, fabricats de materials que podrien ser de porcellana o de vidre de safir.

Encara és aviat per col·locar implants

L'opció dels implants sembla la més adequada segons els experts que han analitzat la dentadura de la princesa. Elionor té 17 anys i l'edat mínima per poder col·locar-los són 18 anys, encara que és recomanable esperar que el seu desenvolupament facial hagi acabat. Si s'avança, s'arrisca a l'aparició de resultats estètics i funcionals desfavorables un cop s'ha completat el creixement.

Per tant, l'opció més adequada és esperar fins als 23-25 ​​anys. Aquesta patologia no només afecta l'estètica, sinó que també pot provocar problemes de maloclusió i dificultats per mossegar i parlar. Per tant, potser Elionor té problemes per mastegar amb normalitat.

Foto d'Elionor als Premis Princesa d'Astúries 2022
Elionor va llegir un discurs a l'entrega dels premis. | Europa Press

Quan s'estimi que sigui el moment adequat, la solució consistirà a obrir l'espai necessari i ubicar-hi uns implants amb una arrel artificial i una corona dental. Es tracta d'un tractament relativament delicat i que caldrà un cert temps per concloure'l.

L'última aparició pública de la jove va ser amb motiu de la celebració dels Premis Princesa d'Astúries. L'endemà de la cerimònia, Elionor va acudir amb els seus pares al poble exemplar asturià 2022, Cadavedo. En aquesta ocasió, la seva germana no va poder assistir-hi per trobar-se indisposada, motiu pel qual Elionor també es va haver d'absentar poc després.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp